Handla med kuponger

handla med rabattkuponger

OBSERVERA: Dessvärre är det numera svårare att kombinera extrapriser med kuponger då de nya kassasystemen nekar dem. Man får testa sig fram.

Genom att handla med rabattkuponger kan du spara en hel del pengar! Och det är tankesättet ”många bäckar små” man får tänka på här. När du lägger ihop allt garanterar jag att du blir förvånad över hur mycket det blir!

Samla kuponger

Börja genom att gå igenom hyllorna varje gång du handlar och kolla efter kuponger som du kan behöva. De hänger på hyllkanterna! Det är olika utbud i olika butiker så man får kika runt lite.

Ta med ett par hem och vänta på att det dyker upp ett bra pris och använd dem då istället. Kupongerna kan du använda i de flesta butiker så som Willys, Coop, Hemköp, ICA, City Gross, ÖoB. Det går inte att använda kuponger hos Lidl och Rusta. Hittar du en kupong på ICA kan du till exempel använda den på Coop så länge det inte står något annat på kupongen.

Planering och förberedelser

När du har fått ihop en del rabattkuponger är det dags att börja planera dina inköp. Är ni en familj som storhandlar kan det vara bra att skriva en inköpslista först.

Varje söndag kollar jag reklambladen på Kampanjveckan.se (varje onsdag kikar jag på ÖoB). På måndagar brukar jag kika i de lokala reklambladen så att erbjudanden stämmer även i de lokala butikerna. Jag har Willys, Coop Konsum, ICA Maxi ochICA Kvantum på nära avstånd så då kollar jag enbart i dem.
Hittar jag ett bra pris så skriver jag upp på en lapp samt vad priset blir efter rabattkupongen. Jämför även priserna mellan butikerna!

Har man en längre sträcka att köra mellan de olika butikerna så bör man tänka lite extra om det faktiskt lönar sig. Annars kan man lika bra handla i en och samma butik.

Använd kupongerna

Innan du traskar till butiken är det alltså bra att ha alla kuponger du vill använda förberedda. Detta för att undvika strul och att det blir lång kö efter dig i kassan. Har ni självscanning i din butik så välj det istället. Det sparar du mycket tid på!

Ibland händer det att butikerna har extrapris på varor som inte finns med i reklambladen. Därför är det bra att ta med sig hela sin hög med kuponger!

Är ni flera i hushållet så är det bra att dela upp köpen då det ibland i vissa butiker finns restriktioner på en kupong per sort/per köp. Jag och min sambo handlar alltid var för sig.

När du väl kommer hem kan det vara en idé att skapa ett Google Sheet eller ett Excel-dokument där du skriver ner hur mycket du har sparat varje månad. På så sätt får du en lätt överblick på hur mycket pengar det faktiskt rör sig om!

Observera att vissa butiker har olika regler. Vissa Willys och ÖoB godtar inte rabattkuponger på varor med extrapris. Därför får du testa dig fram! Även om det är extrapris eller ordinarie pris så sparar du ändå pengar!

Läs mer

Om du planerar att handla online istället för i butik så finns det gott om rabattkoder att ta del av på allt från mode, inredning och skönhet, till elektronik, trädgårdsprodukter, blombud och mycket mer. Med en rabattkod från Euroflorist får du exempelvis 12% rabatt på hela din beställning.