Så håller du ordning på dina kuponger!

av Gratisprinsessan

Det kan vara svårt att hålla ordning på sina kuponger, speciellt när man samlat på sig ett tag. Så jag tänkte berätta hur jag själv håller ordning, men ni får gärna tipsa i kommentarerna på fler smarta tips!

Kupongsamlare

Som ni vet så använder jag mig av en fiffig kupongsamlare, du kan läsa mer om den i detta inlägg: Organisera dina kuponger. Där har jag delat in kupongerna i olika kategorier så som hygien, kök/badrum, ätbart och drickbart. Det fungerar bra för mig även om facken för hygien och kök/badrum ibland blir överfulla för det är på sådana varor man hittar flest kuponger.

kupongsamlare

Håll ordning på kupongerna med en app

Förutom en kupongsamlare så använder jag även ett annat sätt för att hålla ordning. Jag använder mig av en gratis tjänst som heter Todoist. Där lägger jag in varje kupong som en uppgift och anger kupongens utgångsdatum som förfallodag. Todoist håller då reda på vilka uppgifter/kuponger som går ut så jag lätt får en överblick.

När jag är i butiken och hittar en produkt så slipper jag bläddra bland alla kupongerna i kupongsamlaren. Listan i Todoist (som även finns som en app) kan man sortera efter namn eller datum. Det år även söka. Helt perfekt enligt mig. Jag tycker inte det är särskilt tidskrävande och det gör att det går lite snabbare i affären!

Jag brukar dessutom skriva in mina smskuponger när jag börjar få många i mobilen, då skriver jag in exempelvis Bravo Boost – 55698752 och så lägger jag in utgångsdatum.

En annan bra grej som jag och sambon använder Todoist till är att när vi ska storhandla så skriver vi in vad vi vill ha i en lista och delar den oss emellan. När vi är i butiken kan vi gå på varsitt håll och plocka ihop varor och bocka av dessa i appen. Listan uppdateras i realtid. Mycket smidigt!

organisera kuponger todoist

Så här ser det ut i appen

organisera kuponger todoist

Så här ser det ut på webben, lista på utgående eller utgångna kuponger

organisera kuponger todoist

En organiserad lista på papperskuponger i bokstavsordning

 

 

4 kommentarer

Sandra 2015-07-08 - 19:27

Vart hittar du alla kuponger?

Gratisprinsessan 2015-07-08 - 20:19

I butikerna! 🙂

Julia 2015-07-09 - 21:27

Är på jakt efter en kupongsamlare, var hittade du din?

Gratisprinsessan 2015-07-09 - 21:57

eBay! Har länkat till mer information om hur du hittar en sådan i början av detta inlägg.

Kommentarer är avstängda.