Minimalism

Rensa ut 31 saker i juli! Dag 11-20

minimalism - rensa ut 31 saker i juli

Ni har väl inte missat mitt projekt Rensa ut 31 saker under juli månadLäs mer här! Där tipsar jag även om 10 enkla saker att rensa ut om du vill komma igång!

Idag är det ju den siste juli och sista dagen i projektet (Jag har slutfört det! Wiii!). Jag har mestadels uppdaterat utvecklingen på Instagram (se större versioner av bilderna där!) men här kommer min lilla bloggrapport för dag 11-20. 🙂

Det har ju varit så varmt de senaste veckorna så jag har inte varit helt pepp på att gräva i lådor och sådant kan jag säga! Men det har inte varit svårt att hitta saker som jag vill rensa ut ändå.

Jag vill dock notera, efter som jag fått så många frågor på Instagram om det, att jag självklart INTE slänger hela och användbara saker i soporna! Sakerna kommer att skänkas eller säljas 🙂

rensa ut - dag 11-13

👉 Dag 11: Doftstickor som jag införskaffade gratis och skulle gett bort i present men blev aldrig av. Tänkte jag skulle använt dem själv men det har inte hänt heller 😛 Helt onödigt! (Notera kaoset på byrån i hallen haha, ska bli ordning på det med, vårt sk. avlastningsställe. 😂 Ett steg i taget!)

👉 Dag 12: Ett par supergamla fejkcroks som verkligen inte är bra för ryggen har jag märkt på senaste.

👉 Dag 13: En resefön jag vann i en tävling som aldrig blivit uppackad. Bor man på hotell brukar det ju oftast finnas en fön där.

rensa ut - dag 14-16

👉 Dag 14: Hittade ett påslakan som inte matchade med något annat så jag tog en ful fleecefilt och sydde ihop båda till ett antal filtar till Ludde. Han har nu en i bilen, en i bädden på kontoret och en i bädden i sovrummet. Han gillar dem 😂❤️

👉 Dag 15: Rensade min nagellackssamling igen! Jag har haft över 100 men nu är det bara ca 30 kvar. De som åker till återvinningen är de som torkat, blivit missfärgade eller blivit rinniga bortom räddning.

👉 Dag 16: Ännu en bok som ska bort. Läs den inte, supertråkig och fylld med stavfel!

rensa ut - dag 17-20

👉 Dag 17: Ett par sandaler som jag införskaffade i Spanien för ca 10 år sedan. Nu har de gått sönder 😁

👉 Dag 18: Rensade översta lådan i byrån som står i hallen. Blev lite av varje som åker i soporna/återvinningen. Hittade presentkort på Pinchos som tydligen gick ut i juni. 😞 Hur surt är inte det? Någon som vet om de fungerar ändå? Hade ju varit kul att ge bort till någon!

👉 Dag 19: Ett par doftljus där bara det ena är helt oanvänt. Har haft dem superlänge men aldrig använt. Onödigt! 😂

👉 Dag 20: Ett par av Luddes skålar där jag inte får bort kalkavlagringarna utan att skada emaljen. Glömde lite vatten i under en semester. Dumt! Har testat att rengöra med bakpulver, salt, ättika och sånt men det har inte fungerat. Skålarna får mamma att ställa ut i trädgården med vatten i till djuren nu i värmen.

Återkommer imorgon med den sista rapporten. Blir även en bild på allt jag har rensat ut, det ska bli kul att se hur mycket det har blivit tillsammans på 31 dagar! 😀

 • Mikaela
  2018-08-03 at 11:36

  Super bra jobbat! Jag ska ta mig an utmaningen imorgon när jag är lite ledig 🙂 får man fråga om du använde dig av tradera eller liknande eller slängde/gav du bara bort?

  • Gratisprinsessan
   2018-08-04 at 16:05

   Yay vad kul! Hoppas du får rensat mycket! 😀
   Jag sparade alla sakerna tills den 31:e för att kunna ta en bild på allt 🙂 Igår gav jag bort några saker. Sedan kommer jag nog att försöka sälja på lokala självgrupper på Facebook. Vissa grejer kommer nog upp på Tradera 🙂