Minimalism

Rensa ut 31 saker i juli! Dag 1-10

Ni har väl inte missat mitt projekt Rensa ut 31 saker under juli månad? Läs mer här! Där tipsar jag även om 10 enkla saker att rensa ut om du vill komma igång! Flera av mina följare på Instagram har hakat på utmaningen vilket är kul! 😀

För egen del tycker jag att det går riktigt bra! Jag har märkt att jag inte bara kan ta en sak om jag ändå ser fler på samma ställe som jag också kan rensa bort 😂 Men det är bara en fördel tycker jag! Jag har samlat alla grejer i en låda än så länge, bara för att se hur mycket det blivit i slutet av månaden.

rensa ut 31 saker i juli - dag 1-3

👉 Dag 1: Jag köpte ju ett nytt bakmåttset i rostfritt stål förra veckan. Efter en genomgång av kökslådorna hittade jag ganska många i plast fortfarande, trots att vi rensade när vi flyttade! 😱 3 av dem behåller jag. Resten åker ut. Räknar detta som en sak ändå 😊

👉 Dag 2: Ett nytt set med rostfria skålar i rostfritt stål fick flytta i och de gamla i plast åker ut! Kändes dock svårt att skiljas från dem (!) eftersom jag haft dem så länge.

👉 Dag 3: En robotdammsugare som inte använts sedan förra lägenheten. Har stört mig på den länge så nu åker den också ut. Ska eventuellt skänka bort den 😊

rensa ut 31 saker i juli - dag 4-6

👉 Dag 4: En gratisgrej som liksom aldrig kommit till användning utan har bara stått där. Kommer nog att säljas.

👉 Dag 5: En flaska Prosecco som vi fick när vi hämtade vår nye bil. Ingen av oss dricker sådant så istället för att den tar upp plats så skänks den bort!

👉 Dag 6: Alla dessa lådor! Många är fina som jag egentligen vill behålla, men vad ska jag med alla till? Har redan en del som jag sorterar småprylar/underkläder/smink i.

rensa ut 31 saker i juli - dag 7-10

👉 Dag 7: några böcker jag läst ut som någon annan kanske kan ha glädje av i sommar.

👉 Dag 8: Ett favoritlinne från Indiska är nu så noppig på insidan så den är obekväm 🙁 .

👉 Dag 9: Ett par champagneglas med assietter från Maria Montazami/Fyrklövern. Kommer inte ihåg var jag fick dessa ifrån (gratis iaf) men blev aldrig av att jag skaffade hela serien.

👉 Dag 10: Hittade en helt ny och oanvänd BH i en kasse haha. Fel storlek för mig nu.

 

Hur går det för dig? Har du hängt med i utmaningen? 🙂

 • Madelene Dverstorp
  2018-07-11 at 13:39

  Skänk dammsugarn till mig 😉 snälla

 • Helena
  2018-07-11 at 08:58

  Blev inspirerad av dig, men istället för en-om-dagen körde jag ett storrökare som resulterade i en fullt lastad bil till second hand med böcker, kläder, köksprylar m.m. Perfekt!

  • Gratisprinsessan
   2018-07-31 at 12:08

   Wow vilket ryck du fick där! Härligt! Bra jobbat 😀

 • Soffe
  2018-07-10 at 16:17

  Skänk Proseccon och dammsugarn till mig! 😀

 • Emma
  2018-07-10 at 16:13

  Hej, tips till lådorna som är fina, brukar dekorera över ”glossybox” på locket å skriva något fint, sedan använda det som en present låda när någon fyller år, redan snygg å det kvävs då bara ett snöre runt lådan 🙂