Tips

Så kan du spara tid och pengar på IKEA!

spara tid och pengar på IKEA

– Innehåller värvningslänkar –

Vi vet ju alla att pengarna tenderar att snabbt rulla iväg när man besöker ett IKEA-varuhus, även om man egentligen bara bestämt sig för att handla EN sak. Jag brukar åka till varuhuset ca två gånger om året för då har jag oftast fått ihop en lista på saker jag behöver/vill ha. Närmst är IKEA Älmhult men ibland blir det en tur till Malmö också. Jag föredrar Älmhult eftersom det är mycket lugnare uppe i Småland. 😉

Jag tänkte i alla fall tipsa om 8 enkla knep som gör att du kan spara tid och pengar på IKEA. Ja, förutom det uppenbara tipset då – att inte åka dit alls! 😛

Spara tid och pengar på IKEA

 1. Bli medlem i IKEA Family

  Det är gratis och du får en massa erbjudanden och vissa förmåner. Du får billigare mat och fika i restaurangen. Brunchbuffén blir t.ex. 20 kr billigare när du är medlem. Dessutom får du gratis kaffe måndag-fredag. Barn kan ibland även äta gratis har jag för mig. Du blir även bjuden på seminarier och workshops och får annonsera gratis på Blocket.
  Det finns även erbjudanden i varuhuset där vissa varor är nedsatta i pris för medlemmarna.
  Man behöver inte längre använda sitt plastkort! Du kan få det digitalt i mobilen genom att smsa eller ladda ner deras app. Du kan även skriva ut ett tillfälligt i varuhuset.

 2. Spana in fyndhörnan innan du går igenom varuhuset

  Denna avdelning brukar ligga vid utgången. Möblerna och andra prylar är returnerade varor eller varor som har små defekter. Kan du leva med det kan du göra riktiga fynd! Bästa dagen att fynda brukar vara på måndagar.

 3. Planera dina inköp innan du åker till varuhuset

  Använd funktionen “Min inköpslista” på deras webbsida. Där kan du lägga in allt du vill handla (samt om de finns i lager) och du ser direkt vad summan landar på. När du väl är i varuhuset kan du ta fram din lista på mobilen och hålla dig till den. Då har du en plan som du kan hålla dig till så du inte faller för att köpa billiga småprylar som du egentligen inte har någon nytta av. Dessutom sparar du mycket tid!

 4. Undersök ditt varuhus erbjudanden

  Gå in på ditt varuhus sida på IKEAs webbplats, där kan man hitta erbjudanden och rabatter (även på mat!). Bor du lika långt i från två varuhus kan det löna sig att jämföra erbjudanden!

 5. Ät hemma

  Att handla när man är hungrig kan vara farligt! Då går det oftast åt mer pengar. Visst är det relativt billig mat hos IKEA men är du en riktigt hardcore-sparare så är det bättre att äta hemma. Dessutom sparar du en hel del tid genom att slippa stå i kö.

 6. Håll koll på gengångarna – spara tid!

  Vi vet ju alla att det finns en markerad väg genom varuhuset som man ska gå. Men för att undvika frestelser så håll utkik efter genvägarna, då kan du traska direkt till det du har bestämt dig för.

 7. Besök IKEA Fyndvaruhus

  Har du nära till Älmhult så är det en bra idé att traska in på IKEA Fyndvaruhus. Där finns det en begränsade partier och andrahands-sortering. Allt från möbler till heminredning.

 8. Använd gratis presentkort

  När du gör undersökningar hos t.ex. M3 Panel eller Toluna så kan du välja att ta ut SuperPresentkort för dina poäng! Det kan du sedan använda för att välja ett IKEA-presentkort hos GoGift. Här kan du läsa mer om hur du använder undersökningspaneler för att spara pengar.

 • Linda
  2017-11-02 at 12:51

  Ännu bättre, medlemmar betalar 0kr för att Ikea ska plocka ihop din inköpslista från nätet, så kan man bara hämta allt sen. Slipper man gå igenom hela varuhuset och frestas!

  • Gratisprinsessan
   2017-11-03 at 08:43

   Tack för tipset! Det har jag inte sett något om, men det låter ju riktigt smidigt 😀

 • Magdalena
  2017-11-02 at 13:05

  Jag följer din blogg och det är bra gratis tips du ger. Jag håller mig alltid till genvägen och Ikeas app ,det är väldigt smidigt och på det sättet undviker att annat åker ner i vagnen 🙂

  • Gratisprinsessan
   2017-11-03 at 08:42

   Ja det är super att man kan göra så! 🙂

 • Nathalie
  2017-11-03 at 10:05

  Finns fyndvaruhus i Malmö också. Fylls på under hela dagen 🙂

 • Angela
  2017-11-03 at 12:25

  Vet du att Blocket / IKEA samarbetar? Som IKEA medlem annonserar man GRATIS när man säljer IKEA grejer : ) Hade hört talas om men aldrig provat förrän förra Fredagen. Kändes bra att “få” 400 kr utan att ha lagt ut pengar för annons, NU ska jag lägga ut några annonser till, bla jätte fin IKEA barn/baby stol – yngsta blir ju faktiskt snart 13 : ) .