Tre kort för dig som gillar att resa!

av Gratisprinsessan
tre kort för dig som gillar att resa - kreditkort
– Innehåller värvningslänkar –

Jag får många frågor om korten vi använder för att flyga gratis! Det har kommit ännu fler frågor om vilket kort som är bäst nu när Swedbank hade haveri. Det bästa rådet jag kan ge är att inte ha alla ägg i samma korg. Ha flera kort från olika aktörer och inte bara ett kort!

”Men det är ju ränta på kreditkorten!” Ja det är det, MEN, betalar du din räkning i tid (se till att anmäla e-faktura) så får du aldrig någon ränta. 🙂

Förutom korten jag nämner nedan så har jag även ett Swedbank Mastercard (bankkort, ej kredit). Det kostar 250 kr per år, har valutapåslag och avgifter (35 kr/uttag)för kontantuttag i länder utanför EU och kontantuttag på bank- och växlingskontor. Det är mycket att betala för ett kort som inte ger någon bonus eller andra fördelar! Så jag har funderingar på att säga upp det. Man betalar bara för att man ”alltid” har haft kortet. Helt i onödan, jag använder det nästan aldrig längre!

Tre kort för dig som gillar att resa!

Här kommer i alla fall information om de tre korten jag använder! 🙂

tre kort för dig som gillar att resa - american express premium

American Express Premium

American Express Premium är ett kreditkort där man samlar poäng till flygresor. Den största målet man har med kortet är att få en 2-för-1 voucher som ger halva poängpriset för en valfri resa.
Vi fick vår 2-för-1 voucher i juli 2019 men vi har ännu inte bokat vår resa. Vi har svårt att bestämma oss för en destination. Men det kommer att bli i business till ett varmt ställe! 🙂 Vi har till den siste december i år på oss att boka.

Fördelar med American Express Premium

 • 15 EuroBonus Extrapoäng per 100 kr vid vanliga köp och 30 Extrapoäng per 100 kr vid köp av flygbiljetter på SAS.
 • Den viktigaste fördelen! Halva poängpriset på en valfri EuroBonus-resa en gång per år! När du spenderat 150 000 kr på ett år så får du en rabattvoucher som ger dig 50% rabatt på en bonusresa hos SAS och Star Alliance. Det vill säga en resa till valfri destination för halva poängpriset för upp till 2 personer!
 • Förutom att använda poängen till resor kan du även använda dem till att uppgradera din flygbiljett från Ekonomi till Plus eller Business.
 • Ett extrakort ingår så att ni kan vara fler som samlar poäng till ditt konto.
 • Du får en kompletterande reseförsäkring när du betalar minst 75% av din resa (transport, övernattning) med ditt Amex Premium.
 • Förtur till konsertbiljetter och andra evenemang! Vi bokade t.ex. Metallica-biljetter en dag innan de släpptes till allmänheten.
 • Nyhet! Nu går det att koppla sitt EuroBonus-nummer till valfritt betalkort (Amex, Visa, Mastercard) och tjäna extrapoäng hos anslutna butiker/restauranger. Du kan koppla upp till 5 kort av varje typ. Läs mer här.
 • Ordinarie medlemsavgift 100 kr/månad (du betalar 0 kr de första 3 månaderna).

Nackdelar med Amex

 • Kortet fungerar inte i alla butiker dessvärre.
 • Avgiften kan kännas hög om man inte tar del av alla förmånerna.
 • Valutaväxlingsavgift på 2%.

Ansök till Amex nu och få 25% fler poäng!

Ansöker du om ett American Express Premium innan den 4 mars 2020 så får du:

 • 0 kr i medlemsavgift de första 3 månaderna. Därefter 100 kr/månad.
 • 15 000 SAS EuroBonus Extrapoäng (ordinarie är 12 000) när du spenderat 15 000 kronor under dina första 3 månader.

Vill du ha välkomstbonusen? Den gäller bara via inbjudan. Klicka här för att få en inbjudan från mig🙂
Jag får en värvningsbonus när du blir godkänd genom min inbjudan till American Express.

tre kort för dig som gillar att resa - norwegian kortet

Norwegian-kortet

Norwegian-kortet är ett kreditkort (Visa) som vi haft sedan 2016 och vi är väldigt nöjda med det! Det har blivit många gratis flygresor genom åren! 😀

Fördelar med Norwegian-kortet

 • Ingen årsavgift! Kortet är gratis! (Det är ett Visa-kort)
 • Ingen avgift för kontantuttag i Sverige och utomlands.
 • Bonus med 0,5 % CashPoints-intjäning på köp upp till 100 000 kr per kalenderår.
 • Bonus med upp till 10% CashPoints-intjäning på Flex-biljetter och 4% av biljettpriset i CashPoints på LowFare-biljetter med Norwegian.
 • Nyhet! När du handlat över 100 000 kr fortsätter intjäningen av CashPoints med 0,5 % vid köp i dagligvaruhandel, bensinstationer och vid köp med utländsk valuta.
 • Upp till 45 dagars räntefri kredit.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd är inkluderad när du betalar resan med kortet.
 • Man kan även föra över pengar till kortet när man vill.
 • Med poängen kan du hel- eller delbetala dina flygbiljetter. Vi har rest gratis många gånger!

Nackdelar

 • En nackdel som jag ser det är att man bara tjänar CashPoints på daglivaruköp och drivmedel när man kommit upp i spendering på 100 000 kr.
 • Valutapåslag med 1,75% vid kortanvändning i utlandet.

Ansök till Norwegian-kortet och få 200 CashPoints

Ansök för ett Norwegian-kort genom min länk här så får du 200 CashPoints när du använder kortet för första gången!
Jag får en värvningsbonus när du blir godkänd genom min inbjudan.

tre kort för dig som gillar att resa - revolut

Revolut

Revolut är ett betalkort vi skaffade när det var en värvningskampanj förra året. Ett smidigt kort att ha med på resan och appen är väldigt bra! Gillar funktionen med ett virtuellt kort! Ansök om ditt kort här!

Fördelar med Revolut

 • Revolut är ett gratis betalkort, inget kreditkort! Ingen kreditkoll görs alltså. Ingen årsavgift och inga dolda kostnader! (Våra kort är Mastercard-kort men nu för tiden får man tydligen Visa-kort om jag inte läst fel.)
 • Inga valutapåslag eller växlingsavgifter.
 • Kostnadsfria uttag i bankomater i hela världen (upp till 2000 kr/mån med gratiskortet).
 • Du kan även skicka och ta emot pengar till dina vänner med några klick.
 • Du får både ett fysiskt kort och ett virtuellt kort. Det virtuella kortet kan du börja använda direkt (för shopping online) när du blivit godkänd.
 • Många funktioner i appen. Du får en avisering i mobilen så fort ett köp har gjorts. Det går även att skapa månadsbudgetar och sätta upp ett sparmål. Man kan även låsa/låsa upp kortet och även se pin-koden (eller låsa upp om man tryckt fel kod för många gånger). Finns även en kursbevakare och omvandlare.
 • Ett perfekt kort att ha med sig på resan!

Nackdelar

 • Inget bonussystem.

Vilket/vilka kort använder du?

Berätta gärna vilket eller vilka kort du använder! Alltid kul att höra andras erfarenheter! 🙂

14 kommentarer

Mats 2020-03-02 - 18:40

LF bankkort, har försäkringar+månadsspara de så kortet är gratis (samt 15% på försäkringar).
För gemensamt konto kör vi Forex, 20kr/mån. Ska vi åka utomlands(inom EU) så ska vi använda det kortet för inget valuta påslag eller kortavgift, betalar vi redan med kortet ingår reseförsäkring 🙂

Gratisprinsessan 2020-03-04 - 21:03

Låter bra Mats! 🙂 Finns det något bonussystem med LF-kortet?

Sparpatrullen 2020-03-02 - 21:47

Hej Gratisprinsessan!

Jättebra inlägg 🙂 Jag har också kollat runt på olika kort för att se vad som passar mig bäst. Norwegian-kortet har dock valutapåslag, dvs när du handlar i andra valutor än SEK så tillkommer en avgift på 1,75% på dina köp för att växla mellan olika valutor. Kan vara värt att nämna under Nackdelar kanske? Annars klockrent 🙂

Kör själv med Komplett Bank, för bonussystem och Reseförsäkring, samt Revolut när jag reser utomlands för kortköp och kontantuttag. Fungerar bra än så länge iallafall 😀

Med vänliga hälsningar,
Sparpatrullen

Gratisprinsessan 2020-03-04 - 21:02

Hej Sparpatrullen! Tack för påminnelsen om valutapåslaget, det går naturligtvis in under nackdelar. 🙂
Komplett verkar intressant! Brukar du betala räkningarna med bonusen? De har också nackdelen med valutapåslaget såg jag.

Sparpatrullen 2020-03-05 - 07:14

Ja, det stämmer att Komplett har valutapåslaget också 🙁 Därför jag valde att kombinera kortet med Revolut, som saknar bonussystem
Precis! Använder bonusen för att betala av räkningen i slutet av månaden. Jag gillar att resa, så Norwegian hade nog passat mig rätt bra också! Mest att jag inte ville ha två Visa kort om jag är utomlands, så det blev Komplett den här gången 🙂
Med vänliga hälsningar,
Sparpatrullen

Ummaja 2020-03-02 - 23:39

Skulle skaffa en revolut kort men man behövde sverige pass, id kort eller körkort. Hur gör jag som inte har medborgarskap. Mitt land finns inte bland länderna heller 🤷🏼‍♀️.

Gratisprinsessan 2020-03-04 - 20:57

Oj, ingen aning faktiskt! 😮 Har du provat att kontakta deras kundtjänst?

Nadja 2020-03-03 - 07:17

Jag måste bara kolla om jag förstår dig rätt. Din lön går alltså inte in på nåt av dessa kort utan du handlar på kredit och betalar sedan räkningen på en gång? Norwegian är det ni haft längst, går det att ha flera kort kopplat till samma? Handlar ni mat via dessa kort? Vi har just nu Ica student och får då dubbel poäng på allt vi handlar när vi betalar med Ica kortet, vet inte om det skulle bära sig mest att köra på med Ica eller t.ex Norwegian.

Gratisprinsessan 2020-03-04 - 20:56

Hej Nadja! Precis, lönen går inte in på något av korten. Så länge man betalar fakturan som kommer varje månad så får man ingen ränta på krediten. Vi handlar mat med Amex-kortet eller Norwegian-kortet.
Vilket kort man väljer är ju helt upp till vad man har för behov och vad man värderar mest. Vi gillar ju att resa 🙂

Ulrika 2020-03-03 - 09:28

Hej! Jag är student och har också ICA kort som ger dubbla poäng. Det fungerar att bara dra ICA kortet och få dubbla poäng men jag betalar med ett annat kort. Så kanske ICA+ Norweigan?

Gratisprinsessan 2020-03-04 - 20:54

Hej Ulrika! Jag är inte så insatt i hur det fungerar med ICA Student-kortet med dubbla poäng dessvärre.

ganmo 2020-03-03 - 11:06

Har du hört talas om Curve? Det är ett kort där du kan ha bl.a. ditt Revolut, och Norwegian kort i ett. Samt att du får alla de positiva egenskaperna som Revolut har. Du kan läsa mer om det jag skrivit om kortet här https://sparaospendera.se/2019/06/02/one-card-to-rule-them-all/ 🙂

Gratisprinsessan 2020-03-04 - 20:52

Curve har jag inte hört talas om faktiskt. Ska spana in det! 🙂

Simon 2020-03-08 - 20:01

Både Komplett och Rebilla ger 2% bonus på alla köp. Rebilla har dessutom inget valutapåslag och gratis kontantuttag. Du borde även kolla in Curve, som samlar alla kort i ett. Läs mer här: https://kortsidan.wordpress.com

Kommentarer är avstängda.