Så överlever du årets fattigaste månad!

av Gratisprinsessan
så klarar du årets fattigaste månad

Januari är årets fattigaste månad

För många är januari en riktigt lång och knaper månad efter allt som handlades under jul och nyår. Men det finns flera saker du kan göra för att klara dig till löning! Tipsen fungerar ju såklart bra annars också! 🙂

 1. Gör en budget

  Det kan låta tråkigt men det är superbra och viktigt! Gör upp en budget för hela året så du ser vilka kostnader du har och vad du kan spara in på. På så vis kan du se till att nästa januari inte blir lika fattig! Ta även tillfället i akt att se över dina elavtal, försäkringar, mobilabonnemang och andra tjänster. Det finns pengar att spara!

 2. Rensa kyl, frys och skafferi

  Du lär garanterat ha en massa mat hemma i både kyl och frys. Använd din fantasi och komponera ihop olika maträtter. Skriv ner allt du har på ett papper så du får en bra översikt. Det är ok om det inte passar ihop! Lax och spagetti går alldeles utmärkt att äta tillsammans haha! 😀 Och när frysen sedan börjar bli tom kan du också passa på att frosta av den så minskar du driftskostnaden!

 3. Gör matlådor

  Det klassiska tipset som alltid kommer med sådana här listor. Men faktum är att matlådor är det bästa man kan ha med sig till jobbet/skolan om man vill spara pengar! Gör storkok och frys sedan in portioner som du enkelt kan ta med dig. Även om du är sjukskriven/arbetslös är matlådor i frysen bra att ha!

 4. Sälj dina prylar

  Gå igenom garderober och förråd och rensa ut prylar och kläder du inte använder. Lägg sedan upp dem på en köp- och sälj sajt som Tradera, Blocket eller Facebook Marketplace eller i köp/sälj grupper i din närhet. På Facebook är det gratis att lägga upp annonser.

 5. Ta inte lån och köp inte saker på avbetalning!

  Även om kontot gapar tomt så ta inga snabblån, sms-lån eller köp på avbetalning! Det kan bli riktigt svårt att betala tillbaka senare då räntorna är skyhöga.

 6. Gratis aktiviteter

  Att göra något själv eller med barnen behöver inte kosta en krona. Ta tillfället i akt att besöka ett bibliotek för att låna böcker och film! Det finns också statliga museum som har gratis inträde. Även många gymkedjor har prova-på-kampanjer – så då kan du träna gratis! Du kan även kolla på din kommuns hemsida eller på Facebook efter kostnadsfria evenemang.

 7. Handla inte i onödan – håll utkik efter rabattkuponger

  Se upp för små utgifter. Skippa kaffet på väg till jobbet och smågodiset på väg hem. Se till att ha koll på priserna innan du handlar mat. Jämför priser och handla där det är billigast. Du kan se alla reklamblad på t.ex. Kampanjveckan och eReklamblad. Håll utkik efter rabattkuponger både på nätet och i butiken!

Har du några andra tips? 🙂

4 kommentarer

Igina 2020-01-14 - 09:54

Jätte bra tips! Det kommer att hjälpa många läsare.

Gratisprinsessan 2020-01-15 - 19:37

Ja jag hoppas det 🙂

Barbamammagratis 2020-01-15 - 15:00

Tack för många bra tips.

Gratisprinsessan 2020-01-15 - 19:36

<3 :)

Kommentarer är avstängda.