Gina Tricot rea!

Resor

Vi har nått vårt mål!

sas eurobonus - american express

– Innehåller värvningslänkar –

Ni kanske minns att jag berättade att vi skaffat oss American Express Premium i slutet av förra året? Vi ville ju göra en lyxig långresa och vi vill åka i business class eller first class! Nu kan jag berätta att den 20 juni nådde vi vårt mål! 😀 Det vill säga – vi har fått vår voucher som gör att vi kan boka en EuroBonus-resa för 2 personer för halva poängpriset hos SAS och Star Alliance!

För att få sin 2-för-1 voucher så måste man ha spenderat 150 000 kr på ett kalenderår. Eftersom jag ville se hur snabbt det gick så har vi betalat lite grann av mina föräldrars renovering med Amex-kortet också, vilket så här i efterhand inte hade behövts! Vi hade klarat det ändå med råge ändå! 🙂

Beroende på resmål så kan vi få flygresan i t.ex. business class nästan helt gratis! Det enda som poängen inte täcker är skatter och avgifter. Ett exempel är en resa för två tur och retur till USA eller Asien finns från 100 000 poäng i business class. Skatter och avgifter till t.ex. New York ligger på ca 874 kr.

Bli medlem nu och 15 000 poäng!

Ansöker du om ett American Express Premium innan den 4 mars 2020 så får du:

 • 0 kr i medlemsavgift de första 3 månaderna. Därefter 100 kr/månad.
 • 15 000 SAS EuroBonus Extrapoäng (ordinarie är 12 000 poäng) när du spenderat 15 000 kronor under dina första 3 månader. Poängen är värda mer än en enkelresa med SAS inom Norden!
 • Förtur till konsertbiljetter och andra evenemang! Vi bokade nyligen Metallica-biljetter en dag innan de släpptes till allmänheten.

Kortet är gratis första tre månaderna, därefter 100 kr/månad. 

Vill du ha välkomstbonusen? Den gäller bara via inbjudan. Klicka här för att få en inbjudan från mig🙂 Jag får en värvningsbonus när du blir godkänd genom min inbjudan till American Express.

Man bör som alltid ha bra koll på sin ekonomi innan man skaffar ett kreditkort.

Ps! Det finns ett American Express Classic också. Där får du 7500 startpoäng om du ansöker innan 4 mars 2020 (ordinarie är 6000 poäng) och 0 kr i årsavgift. Dock är det kortet inte lika fördelaktigt som Premium.

res gratis - sas business class

SAS Business Class

Fördelarna med kortet

 • 15 Eurobonuspoäng per 100 kr på alla inköp
 • 30 Eurobonuspoäng per 100 kr vid köp hos SAS.
 • När du spenderat 150 000 kr på ett år så får du en voucher som ger dig 50% rabatt på en bonusresa hos SAS och Star Alliance. Det vill säga en resa för upp till 2 personer till valfri destination i världen för halva poängpriset!
 • Förutom att använda poängen till resor kan du även använda dem till att uppgradera din flygbiljett från Ekonomi till Plus eller Business.
 • Ett extrakort ingår så att ni kan vara fler som samlar poäng till ditt konto.
 • Rabatterad tillgång till SAS businesslounger på utvalda flygplatser i Norden.
 • Betala resan med SAS Amex Premium och få ett kompletterande skydd till dina övriga försäkringar, utan självrisk, för dig och din familj.
 • Ordinarie medlemsavgift 100 kr/månad (du betalar 0 kr de första 3 månaderna).

Hur samlar man poäng så snabbt som möjligt?

Så här har vi gjort för att samla poäng/komma upp till gränsen så snabbt som möjligt.

 • Vi betalar alltid med kortet där det är möjligt.
 • Jag skaffade ett extrakort till David så vi samlar poäng tillsammans.
 • Vi har betalt nästan alla våra räkningar med Billhop. Mer om det nedan.
 • Värva vänner och bekanta som är intresserade.
 • Man kan även omvandla Coop-poäng till Eurobonuspoäng och shoppa genom SAS Online Shopping portal där får man återbäring i form av poäng istället för pengar. Men det har vi inte gjort.

Så maxar du dina poäng genom att använda Billhop eller Betalo

Billhop och Betalo är tjänster som är anpassade för att betala räkningar med kort. Så precis som som vid vanliga kortköp kan du samla bonuspoäng på ditt kort när du betalar dina räkningar genom dem. Du kan ansluta kort som MasterCard, VISA och American Express.

Det är helt gratis att skapa ett konto på Billhop eller Betalo. Du betalar bara när du använder tjänsten (2,5% av transaktionsbeloppet med Amex, billigare med de andra korten) och du kan när som helst avsluta ditt konto.

Tidigare hade Billhop en värvningsfunktion där man fick 10 000 kr att betala räkningar för utan avgift för varje person man värvade (den som blev inbjuden fick 5000 kr). Dessvärre är denna funktion borttagen nu. Men vi hann få in en hel del värvningar så än så länge har vi inte behövt betala någon avgift! Men vill man satsa på en långresa så kanske det ändå kan vara värt det med avgiften? 🙂

Nu har vi fram till den 31 december 2020 på oss att boka en resa! Vi får klura på om vi vill till Asien eller USA. Tills dess fortsätter vi att samla fler poäng! 🙂

0
 • Annelie
  2019-07-17 at 22:06

  Hej! Jag samlar också för fullt! Men undrar hur ni fick denna 2-för 1 kupong? Mail, brevledes? Mvh Annelie

  • Gratisprinsessan
   2019-07-17 at 23:31

   Vad kul! 🙂 Vi fick ett brev hem. Men man hade säker kunnat se den direkt när man är inloggad hos SAS Eurobonus eftersom den vouchern är inlagd digitalt där 🙂 Men jag brukar inte vara inloggad där så ofta 😉

   • Elin
    2019-08-02 at 02:47

    Vet du om man får Vouchern efter att man har spenderat 150 000 kr eller måste man ha haft kortet i över 1 år + spenderat 150 000?

    • Gratisprinsessan
     2019-08-02 at 08:06

     Man får vouchern när man har spenderat 150 000 kr mellan januari-december (under 1 år). Så man behöver inte ha haft kortet 1 år.

 • Anna
  2019-07-18 at 03:19

  STORT grattis!! 🧳 Du skriver att man på Norwegiankortet kan sätta in pengar innan, hur gör man? Hittar ingen info.

 • Robert
  2019-07-18 at 12:57

  Härligt! Alltid så trevligt när det brevet kommer! Det finns även SAS Mastercard och SAS Mastercard Premium. Vill lägga till att Norwegian tagit bort alla flyg till USA och Asien från i Höst. Endast ett plan kommer gå till en destination. Samma gäller Köpenhamn och Oslo. Blir det något under resan vet jag att man får hjälp av SAS, vilket inte Norwegian gör. Vanliga SAS Mastercard kostar 295kr per år och Premium betalas årligen 1495kr då kan man även där boka i SAS plus men betalar bara för GO (ekonomi) samt Business men betala för Plus. Vi har både SAS Mastercard Premium och SAS Mastercard Elite för att maxa poängen.

  • Gratisprinsessan
   2019-07-26 at 09:02

   Oj, visste inte att Norwegian ska ta bort flygen till USA/Asien! Jag har dock inte flugit med dem utanför EU ännu. Kan man lägga ihop Eurobonuspoängen från SAS Mastercard och Amex i en bokning eller måste man göra två olika bokningar? Om det går så hade det ju lönat sig med ett Mastercard istället för Norwegian, om man nu vill satsa på att tjäna in så många Eurobonuspoäng som möjligt 🙂

 • Robert
  2019-07-18 at 13:41

  SAS Mastercard Premium & SAS Amex Elite skulle det stå 🙂

 • Robert
  2019-07-26 at 13:30

  Alla poäng läggs ihop. Har du och din man point sharing ? Då läggs era poäng ihop. Allt från poäng via SAS Shopping portal, Coop och flygresor. Det har vi gjort med hela familjen. Oavsett om du handlar med SAS Mastercard eller SAS Amex läggs poängen in på kontot, samma konto. Mycket smidigt. Ser att du skriver att din mamma handlar på Coop, om ni vill kan ni även lägga till din mamma i point sharing om hon tar ut poängen i SAS Eurobonus eller flyger med SAS. Max 6 personer kan man lägga till. Alla måste vara medlem i SAS Eurobonus. Det går även att få ett gratis SAS Mastercard som man fyller på (ej kredit). Om du är intresserad kan jag skicka inbjudan. Då får både du och jag 2000 poäng. Vill din man göra lika blircdet 4000 poäng. Ha det bra ”!

  • Gratisprinsessan
   2019-07-26 at 13:58

   Vad bra att det går att lägga ihop 🙂 Min sambo har ett extrakort så vi samlar ju tillsammans på ett konto 🙂 Vi får nog ta oss en funderare om vi ska byta från Norwegian till SAS Mastercard 🙂

 • Robert
  2019-07-26 at 13:33

  Jag skulle nog skippa Norwegian o gå över till SAS Mastercard för ännu mer poäng. Just att Mastercard tas emot överallt o ger ibland dubbla poäng.

 • Robert
  2019-07-26 at 19:13

  Skickar länk med info om att ”koppla” ihop sin familj. Jag har hållet på många år med att maxa SAS poäng med kort, flyg, etc. Om du har frågor hjälper jag gärna till. Jag för alltid så många bra tips av dig! SAS har även en speciell deal med olika varor som alla ger poäng. Köper du t.ex en lamps för 600 kr får du 600 poäng + poäng om du betalar med SAS kortet.

  Länk dit: https://www.plusdeal.se/
  Länk point sharing: https://www.sas.se/eurobonus/point-sharing/#/point-sharing

 • Robert
  2019-07-26 at 19:18

  Skrev på mobilen så stavfel här o där som du kanske kan ändra😀Ps: SAS affären tar även Amex!