Taco Mountain!

av Gratisprinsessan
taco

Hej! David här! Jag är Gratisprinsessans sambo… Gratissambo? 😛 Det är jag som står för mycket av de konstiga inköpen ni fått se från bland annat Matsmart! Denna gången är inget undantag. ICA Maxi hade en drive på tacosaker igen! (Awesome!)

För att förklara lite varför och hur jag tänker när jag köper så stora mängder och för att slippa frågan om jag kommer att hinna äta allt. Jag är en ganska stor person och äter relativt lite under veckorna (väger och mäter all mat). Min fuskdag börjar fredagen och slutar på lördagen (det är tanken men ibland blir det lite fuskat på söndagen med).

Innan jag började träna på ”riktigt” igen så var det fredagspizza och lördagspizza som gällde. När träningen kom igång och jag började se resultat så ville jag byta fredagsrutin. In kommer taco! Det är så enkelt att fixa och man slipper tänka på vad man ska laga för mat, sen är det ju gott med! 😀

För en normal fredag/lördag ser min konsumtion ut som följer:

1-2 paket tortillas
1 burk mild sås
1 burk medium sås
1 paket krydda
(Plus kycklingfärs och en massa grönsaker givetvis!)

Taco Mountain

taco mountain

Så för mig handlar det om enkel matte! Erbjudandet är 3 tortillas för 20 kr eller 3 såser för 20 kr. Tacokryddan är nedsatt till 5 kr. Så jag köpte 21 paket av allt dvs 7 köp med rabatten. Tortillas kostar normalt 13 kronor (12,95) så för att göra det lätt 13×3=39 kr. Jag sparar 19 kr per 3 av dem jag köper.

Så för nästan halva priset så får jag mina bröd det kommer minst att gå ett paket i veckan och best före datum på dem är 2019-08-21 som sämst och som bäst 2019-09-29 så för min del så ser jag inga problem med att lagra detta. (Fram till den siste augusti så blir det 20-ich helger.) Alla burkar har mer än ett år i hållbarhet och lika så tacokryddan.

Besparing

För mig så innebär möjligheten att köpa det så här att jag ”sparar” 396 kr på bröden och burkarna med sås! Sparar 4,95 kr per kryddpåse, totalt 103,95 kr för alla. Så en total besparing för min del landar på ca 500 kr! 😀

3 kommentarer

Mia S 2019-04-07 - 08:38

Härligt när man sparar på sina favoriter! Tacokryddan finns i storpack! (I alla fall Santa Marias) Storpacken ser ut som ett mjölkpaket och innehåller krydda till 95 portioner (532g). Jag har köpt min till nedsatt pris, 30kr, så vet tyvärr inte vad ordinarie pris är. Men jag tänker att det kan vara värt att kolla upp om man äter tacos ofta!

Igina 2019-04-07 - 09:06

Absolut fantastiskt, han sparat jätte mycket pengar som annars hade betalat för ett år om han inte hade tänkt ordentlig innan köpet. Jätte smart😃

anoi 2019-04-07 - 10:48

haha fett skön!👍

Kommentarer är avstängda.