100 kr rabatt på Muminkalendern!

Få 100 kr rabatt hos Matsmart

Superfynd hos Åhléns!

Minimalism

Vecka 10 – Organisera förrådet

rensa och organisera förråd

Här kommer veckans utmaning, om än lite sent denna gång! Igår satte vi igång med att rensa och organisera ett förråd (eller vad man ska kalla det) vi har inne i lägenheten. Vi har för utom det ytterligare två förråd. Det vi har i lägenheten brukar bli ett ställe vi slänger in det som vi inte vill ha framme för tillfället.

rensa ut förrådet

Jisses vilket kaos! Haha! Det är även där vi ställer skafferivaror som vi har bunkrat till bra pris. Nu är det inte så mycket kvar dock 🙂

rensa och organisera förråd

Vi såg till att utnyttja väggarna lite mer och hängde upp moppstativ och lite annat. Så kommer det bort från golvet. Vid ett senare tillfälle kommer jag nog gå igenom allt där igen för jag tror att det fortfarande är en hel del onödigt kvar 😉

rensa ut förrådet

Alla hyllor är från IKEA.

Förvaring av presentpapper

förvaring av presentpapper - ikea

De flesta av er gör säkert så här redan men tänkte tipsa er som inte har sett det! Det är supersmidigt att förvara presentpapper och julpapper i en påsförvaring från IKEA! Den går även att skruva upp på t.ex. baksidan av en dörr. Behållaren heter VARIERA och kostar nu bara 19 kronor! 😀

Resultatet

förråd - efter

Resultatet blev helt ok. Jag är inte riktigt nöjd så jag känner att jag behöver gå igenom det en gång till. Men det finns grejer där som är “bra att ha”. Så jag ska ha lite koll de kommande månaderna om vi faktiskt kommer att använda det eller ej.

Går det bra för er med rensningen där hemma? 🙂

Missat en vecka? Se tidigare utmaningar här!

 • Sara
  2019-03-13 at 19:44

  Vilket bra tips på förvaring av presentpapper! Tackar☺️

 • sparaenkrona
  2019-03-12 at 12:03

  Vilken skillnad ändå! 😊 det här med att hitta bra förvaring så att en kan bunkra till bra pris tycker jag inte är helt lätt, men du verkar ju fått till det fint!

 • Liza
  2019-03-11 at 23:11

  Smidigt att ha ett litet förråd så i lägenheten, stor risk dock att det snabbt blir kaosartat där inne kan jag tänka mig. Det hade det blivit för mig i alla fall 😅 Bra jobbat, ser jättefint ut tycker jag. Har blivit väldigt inspirerad av dina veckoutmaningar och har fixat en hel del här hemma nu det senaste, är så jäkla skönt när man väl får gjort det.

 • Ekonomens tips
  2019-03-11 at 07:23

  Nej, det går inte bra än så länge med städningen. Det bara fylls på igen när jag rensar.

 • Sarah
  2019-03-10 at 22:47

  Jag har samma hylla i min klädkammare, riktigt stadig och bra för att vara så billig 🙂