100 kr rabatt på Muminkalendern!

Få 100 kr rabatt hos Matsmart

Superfynd hos Åhléns!

Minimalism

Vecka 9 – Rensa & organisera husdjurens saker/barnens leksaker

vecka 9 - organisera husdjurens saker

Dags för veckans utmaning! 😀 Denna gång blir det att rensa och organisera husdjurens saker eller barnens leksaker! Nu har ju jag inte barn utan bara en hund (som är som mitt barn haha). Men han är ju otroligt bortskämd med både det ena och det andra! Tycker han har massor med grejer!

Rensa och organisera till husdjuren

Vi (jag) började med att lägga allt i en hög på vardagsrumsgolvet. Det enda som inte fick vara med i högen är bajspåsarna, fodret och kopplet. Han har ju redan tre stycken lådor som vi brukar ha grejerna i. Men allt låg lite huller om buller så det var dags att ta tag i röran!

(Har du barn så låt dem vara med och rensa!)

vecka 9 - organisera husdjurens saker - lådor

En skeptisk hund!

Innan vi började sortera så dammsög jag hans boxar för att få bort hundhår, smulor och annat. De svarta boxarna har jag köpt från Rusta, de är superbra! Vi har likadana på hatthyllan för att lättare hålla isär våra grejer. Dessutom ser det inte lika rörigt ut med alla vantar, mössor och halsdukar då.

vecka 9 - organisera husdjurens saker - behålla eller slänga

Ska vi behålla den här Ludde? – Självklart!

Sedan stötte vi på ett problem! Jag frågade Ludde om han ville behålla olika saker. Han sa ju JA till nästan allt! Det var bara ett par gamla ben och en trasig pipleksak som han inte var intresserad av. Så det blev inte så mycket utrensat haha! Men jag tog bort några extra ben när han inte såg 😛

Handdukar hade han massor av! Men det kändes dumt att göra av med handdukarna. De brukar gå åt om det är dåligt väder ute. Och sedan behövs det ju några stycken när det är dags att duscha.

vecka 9 - organisera husdjurens saker - resultatet

Resultatet!

Resultatet

Korgen med handdukarna, flytvästen och den vita boxen åker in bland fodret i en garderob. Boxen med godiset och vissa leksaker åker i en hylla längst ner i skafferiet. Det är hans “godisskåp”. Säger man “ska vi gå till godisskåpet?” till honom så springer han dit direkt! 😛

Den sista lådan med bollar, ben och mjukisdjur placeras i hallen. Där har han alltid haft sina saker och han brukar gå och hämta grejer ur den själv! 😀 Det är lite sämre med att lägga tillbaka dem dock! 😉

Jag är nöjd med resultatet trots att det inte blev så mycket som rensades ut. Det blev ordning och reda i alla fall! Yay! 😀

Missat en vecka? Se tidigare utmaningar här!

 • Monica
  2019-02-27 at 17:57

  Så sött att han är med och rensar.

 • Nina
  2019-02-27 at 16:36

  När man tittar på Ludde på bilden, så ser det ut som att han tänker …. vilka dumma frågor du ställer! 🙂

  Jag rensar inte alltid samma kategorier som du gör varje vecka, men det inspirerar mig till hålla igång min rensning här hemma.