Minimalism

Vecka 1 – Rensa ut 10 saker och sälj!

vecka 1 - rensa ut 10 saker

Gott nytt år! 😀 Dags för nya utmaningar! Det var flera som önskade rensa ut-utmaningar på Instagram. Så jag tänkte köra en utmaning varje vecka! Mestadels för att utmana mig själv, men det är roligt om ni också hänger på 🙂

Vecka 1 – Rensa ut 10 saker

Denna vecka tänkte jag passa på att rensa ut 10 saker för att sälja! Varför? Jo för fram till den 7 januari så får man nämligen sälja 10 annonser med 50% rabatt hos Tradera! Uppge kampanjkoden FELKLAPP18 när du skapar din annons. Så det är lika bra att passa på! 🙂

Vill du inte sälja på Tradera så kan du lägga upp dina saker på Facebook Marketplace eller i lokala köp- och säljgrupper. På Facebook är det helt gratis.

Vill du inte sälja så kan du alltid välja ut 10 saker att skänka bort, så har du gjort en god gärning också!

Tips! Se till att ta bra bilder på dina saker och skriv informativa rubriker och beskrivningar. Det ökar chansen till sälj/bud! Personligen tycker jag att det är enklare att sälja smågrejer på Tradera och större grejer på Facebook.

vecka 1 - rensa ut 10 saker

Själv har jag ju alldeles för många skönhetsprodukter, så det är inte så konstigt att det mesta av mina 10 saker blev just det. Ett doftljus och sambons gamla tyngdlyftningsbälte kom också med.

Få igång peppen med organiseringen hemma

marie kondo netflix

Om du inte känner dig riktigt peppad på att rensa ut och organisera hemma så kan jag tipsa om två serier som garanterat får dig att komma igång! 😀

Idag släpptes serien Konsten att städa med Marie Kondo på Netflix! Så har du varit nyfiken på KonMari-metoden så spana in den serien! Jag har redan kollat på första avsnittet och tyckte det var intressant trots att jag inte känner att KonMari-metoden inte passar mig fullt ut. Men man får en del bra tips!

consumed netflix

Nästa serie finns också på Netflix! Den heter Consumed och handlar om människor/familjer som har ett totalt kaos hemma med alla prylar! De får hjälp med att rensa upp och ska under programmets gång göra sig av med 75% av sina ägodelar. Lär garanterat få dig på organiserings-humör haha!

Så vad säger ni? Är 10 sakers-utmaningen något ni skulle kunna klara av och känner er peppade på att göra? 🙂

 • Sanna
  2019-01-08 at 00:03

  Jag hoppar på utmaningen! Har redan lyckats sälja av med två prylar, så ska bara plocka fram åtta till att lägga ut till försäljning.

  Kram Sanna

 • Jennie
  2019-01-07 at 20:55

  Idag har jag äntligen städat skafferiet. Jag hade mycket nya varor som kommit med olika boxar, men pga glutenallergi kan jag inte äta de varorna.
  Jag fick ihop en stor ikea-påse och denna påse ska en ensamstående mamma få. 🙂

 • Sarah
  2019-01-03 at 11:11

  Självklart ! Tradera är så sjukt bra ! Tack för tipset med koden 🙂

 • Mikaela
  2019-01-01 at 20:44

  Jaa! Va kul, absolut 😃

 • C *
  2019-01-01 at 18:30

  Ja 10 saker är inte mkt. Ska rensa i veckan o fota o sen lägga på Tradera 😊 hoppas på tur att sälja det oxå 😬

  • Gratisprinsessan
   2019-01-05 at 07:38

   Ja, man vet aldrig hur det ska gå när man ska sälja men det är bara att köra på! 😀

 • Maria
  2019-01-01 at 18:22

  Och jag tittade på consumed på Netflix och fick mig en funderare… 😊

  • Gratisprinsessan
   2019-01-05 at 07:37

   Det är väldigt extrema fall de tar upp men intressant att kolla på 🙂

 • Mrs. Lyckopeng
  2019-01-01 at 14:55

  Jag är med! Har redan lagt upp tradera annonser. Älskar att rensa – sälja, ge bort, återvinna, slänga… you name it. Ska kolla upp de där serierna med. Tack för tipset!

  • Gratisprinsessan
   2019-01-05 at 07:36

   Bra jobbat! 😀 Jag älskar också att rensa och organisera 😀

 • Cecilia
  2019-01-01 at 14:22

  Jag hakar på!
  Hade redan lagt ut två annonser med kläder på Facebook innan jag läste det här, så bara 8 saker kvar 🙂