Allmänt

BR Leksaker och Toys R Us i konkurs!

br leksaker konkurs

Det var väl rätt väntat att det skulle ske. BR Leksaker och Toys R Us har nu gått i konkurs. Enligt flera medier så ville de först inte återbetala alla presentkorten som folk köpt i julklapp men efter den massiva kritiken på sociala medier har Top-Toy (moderbolaget) nu backat och lovar pengarna tillbaka för presentkort som köpts den 30 november 2018 eller senare.

För den som köpt presentkort tidigare finns en liten chans att få tillbaka pengarna om köpet korts med kreditkort. Då måste man reklamera köpet till kortutgivaren.

Butikerna här i Kristianstad har redan bommat igen. Men det finns några utvalda som kommer att ha öppet till den 31/12. Se en lista här.

Denna information är från BR Leksakers Facebooksida:

INFORMATION TILL KUNDER GÄLLANDE PRESENTKORT.

PRESENTKORT 
Presentkort köpt den 30 november 2018 eller senare
Har du köpt ett presentkort den 30 november 2018 eller senare kan du få en kontant återbetalning.

Skicka en kopia av presentkortet och kvittot för inköpet som visar inköpsdatum till konkursförvaltarna med hjälp av e-postadressen toptoy@gorrissenfederspiel.com. Vänligen ange ditt namn och bankkonto och vi kommer att hantera återbetalningen så snabbt som möjligt.

Presentkort köpt före den 30 november 2018
Om du har köpt presentkortet före den 30 november 2018 betraktas du som en vanlig fordringsägare. På detta stadium kan du inte förvänta dig att få återbetalning. Men du bör skicka ditt anspråk till samma e-postadress toptoy@gorrissenfederspiel.com .

Din fordran kommer att registreras på samma sätt som alla andra vanliga leverantörer med fordringar relaterade till tiden före den 30 november 2018. Du anses vara en vanlig fordringsägare i konkursen och du har bara rätt att få en delning (delbetalning) av ditt anspråk i ett senare skede.

Vi beklagar besväret som medför konsumenterna, men detta beror på tekniska problem i samband med utgåvan av presentkort.

Någon av er som blivit drabbade?

 • Anita Åkerlund
  2018-12-29 at 14:21

  Jag köpte presentkort hos BR leksaker till 1 av mina barnbar

  • Gratisprinsessan
   2018-12-29 at 20:42

   Så trist! Se till att få pengarna tillbaka!

 • Matilda
  2018-12-29 at 17:23

  Usch… barndomsminnen 😔

 • Merle
  2018-12-29 at 22:16

  200kr 🔥