Så tar du första steget mot drömresan!

av Gratisprinsessan

Som ni vet så har sambon och jag haft Norwegian-kortet ett bra tag nu och det har fungerat superbra. Vi har redan rest gratis flera gånger och vi har en hel del poäng kvar att använda! Men nu har vi dock bestämt oss för att sikta lite högre! Vi har tagit första steget mot drömresan och skaffat oss American Express Premium! Vi vill göra en lyxig långresa och vi vill åka i business class eller first class! Destinationen är ännu inte bestämd, men det ska bli riktigt spännande! 😀

Jag har ju tidigare berättat att jag har varit lite anti till kreditkort eftersom jag inte gillar att ”handla för pengar jag inte har”. Men precis som Norwegian-kortet så går det att sätta in pengar i förväg på American Express! Dock bör man som alltid ha bra koll på sin ekonomi innan man skaffar ett kreditkort.

Eftersom vi visste att vi hade stora inköp planerade så tyckte vi det var det rätta tillfället att skaffa ett Amex-kort. Vi har nyss köpt nya vinterdäck till bilen och det kommer även att bli nya sängar!

Uppnå din drömresa genom att samla poäng

När man spenderat 150 000 kr på ett år så får man en rabattvoucher som ger upp till 2 personer 50% rabatt på en bonusresa hos SAS och Star Alliance. Det vill säga en resa till valfri destination för halva poängpriset!

res gratis - sas business class

Fördelarna med kortet

  • 15 Eurobonuspoäng per 100 kr på alla inköp
  • 30 Eurobonuspoäng per 100 kr vid köp hos SAS.
  • När du spenderat 150 000 kr på ett år så får du en rabattvoucher som ger dig 50% rabatt på en bonusresa hos SAS och Star Alliance. Det vill säga en resa för upp till 2 personer till valfri destination för halva poängpriset!
  • Förutom att använda poängen till resor kan du även använda dem till att uppgradera din flygbiljett från Ekonomi till Plus eller Business.
  • Ett extrakort ingår så att ni kan vara fler som samlar poäng till ditt konto.
  • Rabatterad tillgång till SAS businesslounger på utvalda flygplatser i Norden.
  • Betala resan med SAS Amex Premium och få ett kompletterande skydd till dina övriga försäkringar, utan självrisk, för dig och din familj.
  • Ordinarie medlemsavgift 100 kr/månad (du betalar 0 kr de första 3 månaderna).

Bli medlem nu och få 25% fler poäng!

Ansöker du om ett American Express Premium innan den 4 mars 2020 så får du:

  • 0 kr i medlemsavgift de första 3 månaderna. Därefter 100 kr/månad.
  • 15 000 SAS EuroBonus Extrapoäng (ordinarie är 12 000) när du spenderat 15 000 kronor under dina första 3 månader.
  • En omfattande reseförsäkring utan självrisk som gäller för dig själv, sambo/make&maka och barn under 25 år.
  • Förtur till konsertbiljetter och andra evenemang! Vi bokade nyligen Metallica-biljetter en dag innan de släpptes till allmänheten.

Vill du ha välkomstbonusen? Den gäller bara via inbjudan. Klicka här för att få en inbjudan från mig! 🙂
Jag får en värvningsbonus när du blir godkänd genom min inbjudan till American Express.

drömresan

Hur samlar man poäng så snabbt som möjligt?

Så här kan man göra för att samla poäng så snabbt som möjligt. Vi har redan börjat! 😀

  • Betala med kortet överallt där det är möjligt.
  • Skaffa ett extrakort (gratis) så att din partner också kan bidra till poängsamlandet.
  • Betala dina fakturor med Billhop. Mer om det nedan.
  • Omvandla Coop-poäng till Eurobonuspoäng.
  • Värva vänner och bekanta som är intresserade.
  • Shoppa genom SAS Online Shopping portal. Där får man återbäring i form av poäng istället för pengar.

Så maxar du dina poäng genom att använda Billhop

Billhop är en svensk betaltjänst som är anpassad för att betala räkningar med kort. Så precis som som vid vanliga kortköp kan du samla bonuspoäng på ditt kort när du betalar dina räkningar genom dem. Du kan ansluta kort som MasterCard, VISA och American Express.

Det är helt gratis att skapa ett konto på Billhop. Du betalar bara när du använder tjänsten (2,5% av transaktionsbeloppet) och du kan när som helst avsluta ditt konto.

Tidigare hade Billhop en värvningsfunktion där man fick 10 000 kr att betala räkningar för utan avgift för varje person man värvade (den som blev inbjuden fick 5000 kr). Dessvärre är denna funktion borttagen nu. Men vi hann få in en hel del värvningar så än så länge har vi inte behövt betala någon avgift! Men vill man satsa på en långresa så kanske det ändå kan vara värt det med avgiften? 🙂

Kommer vi att nå vårt mål?

Det ser riktigt bra ut just nu så jag har stora förhoppningar för en lyxigare drömresa! Jag kommer att hålla er uppdaterade om hur det går för oss! 🙂

2 kommentarer

Mrs. Lyckpeng 2018-11-05 - 08:29

Hej och tack för tips men jag fattade inte riktigt hur du räknar i reseexemplet för New York. Hur blir det 350:- istället för 25000:-?

Gratisprinsessan 2018-11-06 - 20:34

Det är flygskatten man måste betala. Den kan man inte betala med poäng 🙂

Kommentarer är avstängda.