Dagens besök på Gekås i Ullared – helvetet på jorden!

av Gratisprinsessan

gekås ullared

Ja det är därför det har varit så tyst här idag. Har varit med min mamma på Gekås i Ullared. Sämsta dagen att åka dit men vad gör man om man inte kan åka en annan dag? Men jag var faktiskt inte beredd på hur extremt mycket folk det faktiskt var! Helt sjukt ju! Blev bittert påmind om varför jag absolut inte gillar att åka dit haha! 😛 Helvetet på jorden rent ut sagt!

Jag föredrar nätshopping alla gånger! 😀

gekås ullared

Det var lång kö till ingången men gick snabbt att komma in. Verkar ju inte så farligt tänkte vi men när vi väl kom in så var det totalstopp i alla riktningar! Jag tänkte direkt på att om något händer nu så kommer folk att bli ihjältrampade. Definitivt oroväckande. Aja, vi trängde oss fram, tog en evighet och vi kollade inte på alla avdelningar heller. Som vanligt så är det ju bara vissa grejer som är billiga.

kökskungen matlådor i glas

Jag hittade dessa matlådor i glas (olika storlekar) från Kökskungen som var billiga! Köpte dock inga eftersom jag inte vet om de är bra eller ej. Är de i bra kvalitet så är det ju definitivt läge att spana in om man vill byta ut sina matlådor i plast hemma.

shopping gekås

Mamma och jag fick ihop en liten vagn ändå. Mamma hittade en del julklappar. Själv köpte jag inte så mycket. I en sådan butik kan det ju vara lätt att köpa grejer som man egentligen inte behöver bara för att det ”verkar billigt” fastän det inte är det. Därför är näthandling bättre tycker jag 😉

Nej, aldrig mer Gekås säger jag bara! Fy! 😛 Ni som älskar att åka dit – hur pallar ni? 😛

30 kommentarer

Katarina 2018-11-10 - 19:44

Jag var där i torsdags. Kom dit vid lunchtid. Jättelite folk. Hade till och med mig en 4-åring. Säkert mer folk på helgerna nu

Camilla Hermansson 2018-11-10 - 19:59

Hej, vad kul att du inte heller gillar Ullared! Jag håller med nätshopping är mycket bättre. Tack för allt du delar med dig av. Jag är nyfrälst! På gratissaker asså🤗

Lena 2018-11-10 - 20:28

Uuuuusch…. pallar inte Ullared med alla folk. Föredrar nätet också 🙂

Sofia 2018-11-10 - 20:36

Gör all min shopping av badrumsartiklar, städmateria, hundskatt och liknande för ett år på Ullared. Åker helgen efter att skolorna börjat i augusti. Typ folktomt. Får panik om det är fullt med folk.

Monica lundin 2018-11-12 - 11:10

Men ullared har inget nätbutik som man kan handla på det är jätte dumt ju

Jessica 2018-11-10 - 20:47

Hu!! Vilken tid var du där?

Sanna 2018-11-10 - 20:51

Var där 9-20 o tycker det inte va värre än Ikea vid löningshelg….
Men bor i Stockholm och är van vid kollektivtrafiken i rusningstrafik.. eller julhandeln..
Så ett steg i taget o varför stressa?

Louise 2018-11-10 - 21:30

Asså jag fattar inte grejen 🙈 tycker inte heller när man kollat folks hauls på youtube eller blogginlägg att det är så jäkla billigt heller. Inte så det är värt att åka den långa vägen. Det är nog min värsta mardröm också 😂

Madde 2018-11-10 - 22:46

Själv föredrar jag riktiga affärer framför nätshopping. Men åker inte till Ullared utan handlar lokalt och stödjer
De lokala handlarna. Nätshopping är smidigt men leder till att tex affärer
Och städer dör ut. Finns inte utbudet i min stad, då kan jag köpa jag via nätet.

Cliff 2018-11-11 - 03:27

Det mesta som finns där finns på annat
håll billigare typ schampo,tvål,etc.
Nej det är väl inte så billigt längre.
Det kostar och växa så som Gekås
gjort dem sista åren .Resan är det heller inte värt med dagens höga bränslepriser. Nej det hela är ett enda stort såpa jippo. Deras tid är snart förbi i så var lugn.

Anne-Marie Arvidsson 2018-11-11 - 04:41

Jag var i fredags. Mycket folk, men ingen trängsel

Marie 2018-11-11 - 07:22

Eftersom jag bor nära så åker jag dit rätt ofta. Vet när man ska vara där för att slippa trängseln. Från höstlovet fram till jul är det brutalt mycket folk där.
Vissa saker är riktigt prisvärda. T ex saker till bilen. Inte vad genomsnitt stjejen köper kanske. 😂

Lena 2018-11-11 - 08:14

Ullared är toppen. Vi är 4 tjejer som nu åkt 2 ggr varje år i 12 år. Hyr en stuga och har det lite trevligt på kvällen o med shopping dag 2. På så vis behöver man inte stressa. Gekås är en upplevelse blir vad man gör det till. Här finns allt.

Helena 2018-11-11 - 09:20

Bor nära och åker sen eftermiddag och gärna mitt i veckan, aldrig helger och definitivt inte i oktober eller november.
Det är klart att allt inte är billigt, men en hel del är sjukt billigt. Ta tex en sån sak som toapapper där du sparar 6:- paketet (Serla) eller en påse potatis för 17:- som annars kostar över 30:-.
Vi köper basvaror och förstås en del presentgrejor och saker till hemmet, men det gäller alltid att vara prismedveten och inte köpa ”bara för att”. Har själv köpt jeans för 99:- rena rånet 🙂

Matilda 2018-11-11 - 09:37

Det är tur att det finns shopping som passar alla. Jag fullkomligt älskar Ullared, bor nära och varit där sen jag var liten. Jag tycker det allra mesta är billigt, smink, väskor, leksaker,gardiner,underkläder, saker till trädgården etc. Visst kan man hitta saker till samma pris men då ska man ha tid att leta också. Mat är väldigt prisvärt, handlar ofta mat. Plus att de har ett roligt utbud, snygg inredning, praktiska saker och presenter. När jag åker dit är det typ folktomt, testa att åka en sådan dag så får du en annorlunda upplevelse.
Plus att det är ett häftigt koncept, hela deras historia är cool.
Sen kompletterar jag gärna på nätet eller i butiker i min stad.

Karin 2018-11-11 - 09:52

Jag var första gången där för ett par veckors och lugnt med folk . Men detta med att allt skulle vara så billigt håller jag inte med om, mycket kan man idag hitta på ön,rusta ,dollarstore , visst lite av kläder och leksaker kan man säkert fynda . Men glad man har sett det

Annie 2018-11-11 - 10:20

Bor också nära Ullared, så åker dit kanske en gång per månad, då ett par timmar om kvällen. Det brukar vara lugnare. Brukar handla med devisen ”Äh, jag ska snart hit igen så jag köper det nästa gång om jag verkligen vill ha” – och då har jag såklart glömt bort att jag behöver den prylen 😉
Själv upplever jag att det mesta ÄR billigare (mer eller mindre) än övriga marknaden. Gör ofta stickprov genom att googla produkter och undersöka/jämföra i lågprisbutiker 🙂

Johan 2018-11-11 - 11:07

Det mesta är billigare på Ullared än övriga affärer. Dock så är skiljer det inte så där jättemycket på vissa varor, typ 1-2 kronor billigare. Tvål och schampoo finns likvärdiga priser på Rusta och liknande. Men på jäkligt många varor så är det rätt så mycket billigare faktiskt.

Siw 2018-11-11 - 12:43

Bor i Dalarna åker med Husbil två gånger per år har aldrig köat för att komma in priser ja det gäller att vara medveten vad man köper kläder som jeans och handdukar till badrummet är billigt

Maria 2018-11-11 - 12:59

Jag var också där igår. Det blev dyrt trots att vi nästan inte köpte något. När det inte är så mycket folk är Ullared en upplevelse men du bör vara prismedveten. Lego julkalender kostar 199kr på BR just nu 186.75. Jag som bor i en fantastisk stad med fullt utbud kan finna i princip allt som Ullared säljer till ett billigare pris hemma. För att säga emot en tidigare: Nej du behöver inte ens leta speciellt för att finna billigare priser. Majoriteten av dem ser jag på reklambladen jag får i brevlådan, mail från ställen jag handlat på eller bara när jag är och handlar på Ica. För ja Ica är ofta billigare på allt från smaksatt vatten till potatis m.m. Rent allmänt måste jag säga emot de som påstår att det är billigare där. Nej så är inte fallet. De 2 kr du skulle tjäna på schampo förlorar du på att Ullareds priser är fasta och t.ex Ica alltid har rabatter med jämna mellanrum. Men de har ett extremt stort utbud så alltid hittar du något. Du måste dock vara väldigt uppmärksam om du ska ”tjäna” något alls på att handla där och som någon smart sa ”med dagens bränslepriser” så gör du ändå en förlust bara genom att köra dit. Så är det för mig. Ändå åker jag dit kanske 1 gång per år eller vartannat år. Salladsbaren brukar vara god.

Monica 2018-11-11 - 13:06

Varför passade du inte på att köpa i alla fall en matlåda när det var så billigt och testa om dom är bra! 🤔 För övrigt håller jag med alla här om att man inte åker dit på helgen under hösten och att mycket är lika billigt på andra lågprisbutiker numera. Det som skiljer är att Gekås har ett mycket större urval av allt och hela upplevelsen som det är att åka dit.

Maria 2018-11-11 - 13:25

Hej. Ska åka upp till Ullared nu den 8:e december, någon som vet hur det kommer vara med folkmängd där? Gillar eller inte när de e packat med folk😣 hur är de det med prisermängd med kläder och leksaker och TV spel tjänar man på det där?

Linda Håkansson 2018-11-11 - 14:26

Jag åker dit den 11/12 för 17:e gången i år. Jag älskar att handla på nätet men jag tycker också om att få ”känna” på de saker/kläder som jag är intresserad av. Förresten är glasformarna från Kökskungen toppen. Har börjat plastbanta hela mitt singelhushåll.

Ragge jönsson 2018-11-11 - 16:49

Kollar ni på datum och så! Så märker ni att det är bättre och billigare på Gekås
Än på rusta och Öb! Iaf när det gäller tvätt, dusch, hund och katt å så vidare

Uimariefred 2018-11-11 - 23:03

Ska åka dit i helgen. 👍😁
Vi är 6st tjejer som har det som tradition att åka dit i november & handla julklappar mm.
Vi hyr en stuga shoppar & umgås en hel helg. 🍾🥂🍷🛍🛒🛍🛒
Jag längtar & älskart!!!

Monica lundin 2018-11-12 - 11:16

Det finns inte några nätbutiker på ullared det som är dumt ju tycker jag och ingen katalog i heller som man kan beställa i

Nina 2018-11-12 - 11:26

Jag var där i fredags. Åkte efter jobbet och kom fram vid 16. Då var det lite svårt att hitta parkering men efter ett litet tag droppade det av folk så var det jättebra. Tips är att kolla köbarometern 😉

annica 2018-11-12 - 16:08

jag var dår 24 juli i år—ingen kö in och t.o.m tomma kassor ut.måste bero på att det var dagen före lönutbetalning

Camilla Nilsson 2018-11-12 - 18:12

Man åker smart såklart. Just nu är det inte smart. Antingen vår, höst (sep-okt) och närmare jul. Absolut inte annars.

Jenny 2018-11-13 - 11:40

Läste just på GP.se att Gekås slog försäljningsrekord den dag du var där, 40,2 miljoner i dagskassan! Tidigare rekord var 40 miljoner. Så det måste varit otroligt mycket folk den dagen, som du skriver…! Otur bara att det blev just den dagen du var där.

Det var snart 2 år sedan jag själv var där. Tycker att jag handlar för mycket onödiga prylar ”bra att ha”-saker, bara för att det är billigt, tex extra mobilskal om det jag har skulle gå sönder (har inte använt det än) massa hårspray etc (som jag inte använt upp än), presentpåsar (som inte använts än). Så det blir bara massa saker liggande… Har ändrat syn på det här med att spara pengar genom att köpa billigt och ha lager av saker. Företagen tänker att lagerplats kostar och en del har ”just in time” som princip. Jag försöker tänka så också, att bara köpa det jag behöver just nu. Och tack vare din blogg får man ju tips på många bra rabatter utan att behövs åka till Ullared för att köpa billigt! 👍😃

Kommentarer är avstängda.