Black Friday – se upp för fejk-rean!

av Gratisprinsessan
black friday tips
– Innehåller värvningslänkar –

Nu närmar sig Black Friday, Black Weekend, Black Week och Cyber Monday (phew!) med stormsteg! Vissa butiker har redan börjat med Pre-Black Friday erbjdanden och jag kan väl känna att det har gått lite för långt. Som konsument blir man ju än mer förvirrad! Eller vad säger ni?

Det har ju blivit en grej på sociala medier att stå upp mot Black Friday, och jag kan väl i viss mån förstå det. Men har man bara planerat och har koll och inte handlar bara för att det är billigt så kan man faktiskt göra riktigt bra klipp på saker som man ändå hade köpt vid ett senare tillfälle.

Se upp för fejk-rean!

Något som man bör se upp med är fejk-rean. Enligt Pricerunners VD (Aftonbladet TV 16/11) så är det långt ifrån alla som fejkar sin rea, de flesta sköter sig. Men en femtedel av e-handlarna höjer priserna på delar av sortimentet med mer än 25% tiden innan rean börjar!

Enligt lag ska rea vara: En ordentlig sänkning på det ordinarie priset ur det ordinarie sortimentet under en begränsad tid. Därför är det viktigt att ha koll på priserna! Märker du att priserna går upp dagarna innan Black Friday så är det olagligt.

Här kommer mina 3 främsta tips på hur du gör lyckade klipp under Black Friday!

Tips för lyckade köp under Black Friday

1. Planera dina inköp

Gör en lista på det du har tänkt köpa! Speciellt julklappar! Håll dig till din lista och undvik lockelsen att handla för mycket! Att handla bara för att det är billigt är varken bra för ekonomin eller miljön!

2. Håll koll på priserna

Kolla upp priserna på varorna du har på din lista så att du vet vad de har kostat tidigare. Ett bra sätt att veta om det blir en bra rabatt eller ej. Detta kan du göra på prisjämförelsesajter som t.ex. Pricerunner.

3. Handla genom återbäringssidor för att få pengar tillbaka

Här är den stora guldgruvan! Genom att handla genom återbäringssidor/cashbacksidor får du en viss procent av köpesumman tillbaka. Under Black Week kommer de flesta återbäringssidorna att komma med erbjudanden som t.ex. höjd cashback!
Du handlar på rean OCH får pengar tillbaka! Du kan spara mycket pengar! Bli medlem i alla sidorna nedan och jämför när det är dags. Det är gratis att bli medlem!

  • Refunder – du får 50 kr i startbonus om du handlar för över 100 kr. När du har över 100 kr kan du få dem utbetalda till ditt PayPal-konto eller bankkonto.
  • Cashbackshopping – när du registrerar dig får du 25 kr i startbonus. När du kommit upp i 100 kr i återbäring kan du begära utbetalning.
  • MyBonus – 50 kr i välkomstbonus. Du kan begära utbetalning när du uppnått 100 kr.
  • Bonusway – 100 kr i startbonus. Här måste man få ihop minst 150 kr i återbäring innan man kan få en utbetalning.
  • Cashback Ninja – 50 kr i välkomstbonus. Utbetalning vid 100 kr.
  • Cashbacker – Ingen välkomstbonus dessvärre. Du kan begära utbetalning till ditt bankkonto när du kommit upp i 100 kr.

Gör smarta och kloka köp så kommer du att spara en hel del pengar! 🙂

2 kommentarer

Maria 2018-11-17 - 09:44

Håller såklart med dig. Planera, kolla Pricerunner (eller annan likvärdig sajt) och cashback sidorna. Tyckte det räckte med fredagen och inte blackweek. Cybermåndag tyckte jag var dålig förra året (förmodligen större i år). Självklart kommer jag att handla julklappar, vore ju dum annars. 😊
Pst tack för en bra blogg!

Mats 2018-11-18 - 09:05

Cybermonday är så onödig här till skillnad mot i usa. Black Friday är för fysiska butiker och cybermonday för e-handeln. Men här ska vi ju ha rea jämt överallt 😂

Kommentarer är avstängda.