Ett svalkande tips i hettan!

av Gratisprinsessan
frusna smoothies

Hur har ni det i värmen? Det har verkligen varit otroligt varmt de senaste veckorna! Så här kommer ett litet svalkande tips!

Frusna smoothies

När vi rensade lite tidigare så hittade vi en kasse med engångsartiklar i plast. Knivar, gafflar, tallrikar och muggar. De har haft sin plats i förrådet i åratal. Men istället för att slänga dem i återvinningen så använde vi muggarna till att göra en massa frusna smoothies!

Visst ska vi försöka minska användningen av plast, men det känns som ett slöseri med resurser att slänga fullt användbara grejer. Så allt utom muggarna fick stanna kvar i förrådet. Är man försiktig med muggarna så går de dessutom att använda flera gånger! 🙂 Plastmuggarna har vi återanvänt fyra gånger nu!

Rensa skafferiet

Så vi slängde i en massa vi hade hemma i mixern! Frukter, bär, yoghurt, acai-pulver, nötter och annat. Fyllde muggarna och satte in dem i frysen. De blev supergoda! Och de är härliga att ta fram när det är varmt! 🙂 Beroende på hur länge man väljer att låta dem tina så blir det som glass man kan äta med sked, frozen yoghurt eller bara en smoothie. Varning för brainfreeze! 😛

Vi använde oss av hallon, blåbär, mango, ananas, banan, cashewnötter, vaniljyoghurt, apelsinjuice och acai-pulver. (OBS! Glöm inte att koka de frysta bären först för att få bort bakterier – det gör alltid vi!) Gick inte efter något särskilt recept utan hällde bara i lite av varje och smakade av tills det blev bra!

Minska matsvinnet

Hjälp till att minska matsvinnet genom att t.ex. köpa yoghurt med kort datum. Det ska ju ändå frysas in! Rensa skafferiet! Hämta bär och frukter i naturen (om torkan inte har tagit dem!) eller köp på extrapris i affären. Använd sådant du har hemma också! Det går att göra grönsakssmoothies också men jag tror inte det blir lika gott haha! 😉

Alternativ till plastmuggar

Har du inga plastmuggar hemma så köp inte några! Du kan t.ex. använda mjölkpaket eller yoghurtpaket (som du klipper av till önskad höjd), glassformar eller isformar!

Ni har säkert fler tips på hur man kan göra. Tipsa gärna i kommentarerna! 🙂

7 kommentarer

Ingo 2018-07-23 - 16:15

Tänk på att alla frysta bär bör värmas upp innan man äter dessa pgr av mycket smitta i dessa tyvärr.

Gratisprinsessan 2018-07-23 - 23:47

Ja vi brukar koka dem först 🙂

Mia S 2018-07-23 - 23:25

Creme fraiche-burkar är också användbara!
Härligt att rensa ut o äta upp mat från skåpen – det finns ju en ekonomisk aspekt på det också!

Gratisprinsessan 2018-07-23 - 23:46

Ja! Vilkén bra idé med Creme Fraiche-burkarna! Det har jag inte tänkt på 😀 Ja visst är det härligt! Känns riktigt bra att rensa och äta upp all mat i skafferiet 🙂

Igina 2018-07-24 - 07:55

Jätte bra tips. Jag återvänder också plastmuggar ett par gånger. Så synd att slänga direkt efter användning.

Tina 2018-07-25 - 12:26

Va, koka bären?!! Där försvinner ju ”isbitarna” som blir så smidigt.. Hade ingen aning om att det är bakterier.

Gratisprinsessan 2018-07-25 - 12:33

Är det utländska frysta bär (speciellt hallon) så är det viktigt att de kokas. Det kan finnas Norovirus (magsjukebakterier) i dem 🙁 Livsmedelsverket råder en till att koka.

Kommentarer är avstängda.