Annonsbluffarna – se upp!

av Gratisprinsessan

annonsbluffarna - kalla fakta

Se upp för annonsbluffarna!

I säsongsavslutningen av programmet Kalla Fakta på TV4 tog de upp problemet med annonsbluffarna. Under de senaste 3 åren har över 200 000 svenskar blivit lurade när de beställt gratisprover och sedan hamnat i ett dyrt abonnemang. Du kan se programmet här.

I programmet handlar det specifikt om skönhetsannonser för en anti-age kräm som kallas Perlelux. I annonserna finns det stulna bilder med kändisansikten på bland annat Carola, Agneta Sjödin och Victoria Silvstedt, där det görs reklam för gratis prov och det enda man behöver betala är frakten. Men läser man det finstilta, som oftast står på annat språk eller inte är så synligt, så ingår man i ett dyrt abonnemang.

Mina råd är:

  • Leta alltid efter det finstilta först! Alltid! Är informationen svår att hitta eller svår att förstå – strunta i det!
  • Googla produkten eller företaget! Leta efter information från andra konsumenter.
  • Se upp för stavningsfel och konstiga beskrivningar! Ett varningstecken!
  • Var rädd om dina kredit/kontokortsuppgifter! Om det är för bra för att vara sant så är det oftast så också. Ge inte ut dina kortuppgifter i första taget!