Rabattkupongerna ökar!

av Gratisprinsessan

Idag plingade det till i mobilen hos både mig och sambon. Vi fick varsin digital kupong från City Gross som ger 10% rabatt. Sånt gillas! 😀 Jag föredrar kuponger i mobilen istället för att klippa ut från direktreklamen som kommer i brevlådan som man riskerar att glömma hemma.

rabattkupong city gross

Rabattkupongerna ökar

Enligt ClearOn så ökar användningen av kuponger. 2 av 3 använder kuponger regelbundet, 31% använder kuponger varje vecka och hela 83% använder kuponger minst en gång i månaden! Undersökningar visar att rabattkuponger i butikerna ökar försäljningen i genomsnitt med 15% av produkterna det gäller. Det är ganska mycket!

Idag såg jag att de utvecklar en ny teknisk lösning tillsammans med Crunchfish som låter väldigt spännande!

”Utan att användaren interagerar med mobilen kan kuponger aktiveras vid hyllkanten och sedan lösas in sömlöst i kassan med automatiskt avdrag av rabatterna på kvittot. En annan möjlighet är att kunderna tar del av erbjudanden som är relevanta för dem och aktiverar sina kuponger innan de går och handlar. I butiken påminner lösningen kunderna om att handla produkterna när de befinner sig i närheten av dem vid butikshyllan.”

Mobilkuponger hos ICA

Tydligen så har ClearOn även fortfarande dialog med ICA för att hitta en lösning som ska göra att vi kan använda mobila kuponger även i ICAs butiker. (Kom igen nu! Det är på tiden! :()

Trots detta så tycker jag nog att rabattkupongerna (i pappersformat) har minskat i butikerna här omkring. Det känns så i alla fall. Hmm.

Känner ni igen er i statistiken? Använder ni kuponger regelbundet?

11 kommentarer

sarah kings 2018-04-12 - 16:35

Håller helt med om Ica, både jag och mannen fick Libero kuponger och dom funkar inte hos Ica. Förstår inte varför ica ska vara motståndare till oss kupongälskare 😀

A 2018-04-12 - 16:37

Instämmer i att det är allt färre papperskuponger i butikerna att hämta.
Har knappt sen någon alls på flera månader. De enda jag använt är det jag själv sparat sen innan.

Mobilkuponger är en hit och jag skulle bli skäligen glad om ICA inför det.

Frida 2018-04-12 - 16:42

Är bilden med 16kr rabatt ny eller gammal?

Gratisprinsessan 2018-04-12 - 17:00

Den är jättegammal!

Matilda 2018-04-12 - 19:08

Är ju fortf långt ifrån kuponganvändandet i ex usa 😉

Gratisprinsessan 2018-04-12 - 19:51

Ja, det tror jag aldrig kommer att bli verklighet här 😉

Sandra 2018-04-13 - 13:39

Jag jobbar i en ICA butik och i ”min” butik så krånglar kupongerna tyvärr rätt ofta och ClearOn är lite kinkiga med att ge ut ersättning till butiken om inte den gått in som den ska i kassan, därför hängs det tyvärr inte ut alltför mycket kuponger i ”min” butik. Det är tråkigt för jag gillar själv att använda kuponger men samtidigt förstår jag butiken, är ClearOn tjuriga med att ge ut ersättning för sina kuponger så vill ju inte butikerna att de ska hänga ute och det är ju tyvärr kunderna som blir drabbade. Så länge kupongerna går in i kassan som de ska är det ju inga problem och alla blir glada så att säga.

Anna 2018-04-13 - 16:15

Coop Sommarlust och City Gross är dom bästa här omkring tycker jag 😀

Gratisprinsessan 2018-04-13 - 17:16

Håller med! 🙂 Ica Maxi har blivit superdåliga med kuponger, synd för de hade många innan.

Tess 2018-04-13 - 20:06

Jag har precis börjat uppmärksamma kuponger lite mer och gillar skarpt att det går att kombinera så mycket som det gör. Vi bor just nu med gångavstånd till 3 ica butiker i olika klasser, samt 1 Willys. Här strular ingen av butikerna. Har varit med om en gång än så länge att det inte gick att kombinera, det var en semperkupong som inte gick in för att varan var nersatt. Men flera gånger har jag kunnat ta en kupong som jag hittat i en annan butik och använt på nedsatt pris i nästa. Senast idag fick t ex 2 pkt cherios för halva priset, perfekt till mina yoghurt och flingälskare till frukost fram över. Tack för inspirationen, det här är ju toppen för oss, en småbarnsfamilj i Uppsala som just satsat en del slantar på ett nytt hus.

Rebecca 2018-04-13 - 21:28

tyvärr tror jag att detta med kuponger inte kommer gå att ”utnyttja” på samma sätt som det gjort nu när det spridits så mycket. Det är inte tänkt med kupongerna att man ska få saker nästan gratis. I och med digitaliseringen kommer nog systemen säga ifrån när man försöker kombinera rabatter 🙁

Kommentarer är avstängda.