Bli plånbokssmart – 5 ekonomismarta böcker!

av Gratisprinsessan
fem ekonomismarta böcker
- Inlägget är reklam för nedan nämnda företag och innehåller annonslänkar -

Jag älskar böcker och läser väldigt mycket. Mestadels deckare och feelgood-böcker, men på senare tid har jag också läst flera ekonomiböcker. Jag har ju som nyårsmål att komma igång med sparande och aktier/fonder och det har jag börjat med. Därför har jag också försökt insupa så mycket information som möjligt! Man lär sig verkligen mycket genom att läsa om ekonomi!

Nu när det är bokrea så är det ju ett bra tillfälle att tipsa om 5 böcker som gör oss mer plånbokssmarta! 😀 Och nej, man behöver inte köpa dem (även om jag ääälskar nya böcker), de finns även tillgängliga på biblioteket!

Du vet väl att du får 10% rabatt på allt hos Adlibris idag 27/2? Använd koden REAFEST i kassan. Så passa på om du känner för att köpa böcker, spel, pyssel och annat 😀

5 ekonomismarta böcker

  1. Aktiedrottning av Isabella Löwengrip, Pingis Hadenius
    Boken går igenom grunderna för aktier och sparande, värdering, pension och andra investeringar. Denna har jag själv inte läst ännu!
  2. Economista: ta makten över din ekonomi och få ett roligare liv av Isabella Löwengrip, Pingis Hadenius
    Boken ger dig enkla och konkreta verktyg för att finansiera dina studier, göra bostadskarriär, välja rätt chef, maximera dina inkomster, investera och shoppa långsiktigt. Du får reda på hur du fixar dina FUCK OFF-pengar 😛 Denna har jag läst och tyckte den var bra, men jag tillhör nog inte målgruppen, kände mig gammal när jag läste den haha. Passar personer som är i 20-årsåldern och som ska ut i arbetslivet.
  3. Bygg en förmögenhet – fixa familjens ekonomi av Joel Bladh
    En praktisk bok om hur man bygger en ekonomisk trygghet för hela familjen. Denna bok har jag inte läst ännu men ska definitivt göra det. Har bara hört gott om den!
  4. Hjärnkoll på pengarna – få råd med dina drömmar av Elin Helander
    En riktigt bra bok som jag läst nyligen! I boken får man hjälp av strategier baserade på forskning inom psykologi och beteendeekonomi för att göra smartare ekonomiska val. Läs!
  5. Du & Dina Pengar – Den enkla vägen till bättre ekonomi av Erik Wennstam
    Ännu en bok som jag har på min ”att läsa” lista! En bok med ekonomisk inspiration och tydliga och lättfattliga tips om hur du klokt hanterar dina pengar och ditt långsiktiga sparande.

Tipsa gärna om bra böcker i kommentarerna! 😀 💕