Så klarar du årets fattigaste månad!

av Gratisprinsessan
så klarar du årets fattigaste månad
- Inlägget är reklam för nedan nämnda företag och innehåller annonslänkar -

Januari är årets fattigaste månad

För många är januari en riktigt lång och knaper månad efter allt som handlades under jul och nyår. Men det finns några trix du kan ta till för att göra det mer uthärdligt! Dessa kan man ju givetvis använda sig av annars också! 🙂

 1. Rensa kyl och frys

  Du lär garanterat ha en massa mat hemma i både kyl och frys. Använd din fantasi och komponera ihop olika maträtter. Det är ok om det inte passar ihop! Lax och spagetti går alldeles utmärkt att äta tillsammans haha! 😀 Och när frysen sedan börjar bli tom kan du också passa på att frosta av den så minskar du driftskostnaden!

 2. Gör matlådor

  Det klassiska tipset som alltid kommer med sådana här listor. Men matlådor är det bästa man kan ha med sig till jobbet/skolan om man vill spara pengar. Gör storkok och frys sedan in portioner som du enkelt kan ta med dig. Även om du är sjukskriven/arbetslös är matlådor i frysen bra att ha!

 3. Gör en budget

  Nej, det är inte tråkigt! Gör upp en budget för hela året så du ser vilka kostnader du har och vad du kan spara in på. På så vis kan du se till att nästa januari inte blir lika knaper.
  Ta även tillfället i akt att se över dina elavtal, försäkringar, mobilabonnemang och andra tjänster. Det finns pengar att spara!

 4. Sälj dina prylar

  Gå igenom garderob och förråd och rensa ut prylar och kläder du inte använder. Lägg sedan upp dem på en köp- och sälj sajt. Hos Tradera kan du nu få 4 gratis annonser. Använd koderna TMEC41 och TRAXM som ger 2 gratis annonser vardera i januari. Fram till den 7/1 får du halva priset på 10 annonser med rabattkoden FELKLAPP17.

 5. Ta inte lån och köp inte saker på avbetalning!

  Även om kontot gapar tomt så ta inga snabblån, smslån eller köp på avbetalning! Det kan bli riktigt svårt att betala tillbaka senare då räntorna är skyhöga.

 6. Gratis aktiviteter

  Att göra något själv eller med barnen behöver inte kosta en krona. Ta tillfället i akt att besöka ett bibliotek för att låna böcker och film! Det finns också statliga museum som har gratis inträde. Även många gymkedjor erbjuder gratis prova-på-aktiviteter. Du kan även kolla på din kommuns hemsida efter kostnadsfria evenemang.

 7. Handla inte i onödan

  Se upp för små utgifter. Skippa kaffet på väg till jobbet och smågodiset på väg hem. Se till att ha koll på priserna innan du handlar mat. Jämför priser och handla där det är billigast. Du kan se alla reklamblad på t.ex. Kampanjveckan.

Har du några andra tips? 🙂

6 kommentarer

Lollo 2018-01-04 - 09:12

Ett litet tillägg på 1:an. Ta ett papper, gå igenom kyl/frys/torrvaror m.m. Alla skåp. Skriv ner allt! Lovar att du har får ihop massor av luncher o middagar där. Plus att du vet vad som verkligen finns och inte köper nytt i onödan och att inget blir för gammalt. Jag gör det minst 1gång/år.

Erika 2018-01-04 - 12:11

Var skriver man in rabattkoden på tradera?
Jag hittar inget någonstans.

Gratisprinsessan 2018-01-04 - 16:38

Tror det är i sista steget innan man publicerar annonsen, där kan man lägga till en kod.

Barbamammagratis 2018-01-04 - 14:32

Jättebra tips som fler borde tänka på.

Erika 2018-01-05 - 07:04

Aha! Okrj. Tack så mycket!

Igina 2018-01-05 - 06:47

Super bra lista! Tack så mycket ❤

Kommentarer är avstängda.