Gratis Tips

Lär dig något nytt! Gratis onlinekurser!

gratis kurser online

Här kommer ett litet annorlunda tips! För mig har dessa resurser varit så självklara för mig väldigt länge att jag inte har tänkt på det. Så nu tänkte jag dela med mig! 😀

Gratis onlinekurser i foto, design och video

gratis onlinekurser

Hos Moderskeppet (som jag följt sedan tidernas begynnelse) hittar man gratis onlinekurser i foto, design och video! Kurserna är grundläggande och passar dig som är nybörjare. Jag tycker de är superbra och pedagogiska! Just nu finns det kurser där du kan få lära dig grunderna i InDesign, Illustrator och Photoshop. Finns även grundkurs i fotografering och Lightroom. Gratiskurserna hittar du här. Registrera dig för nyhetsbrevet så får du reda på när det kommer nya gratiskurser.

Som medlem kan man ta del av över 300 andra videokurser i massvis av ämnen! T.ex. WordPress, videoredigering och SEO. Det kostar 99 kr per månad men du kan få testa gratis i 7 dagar (Inget krav på betalkort. Ingen bindningstid.). Jag hade själv ett medlemskap under ett par månader och ångrar det inte! 😀

Gratis onlinekurser från världens bästa universitet

gratis onlinekurser från universitet

För er som känner er hemma i det engelska språket så är det här ett tips för er! Hos edX.org hittar man gratis onlinekurser från världens bästa universitet så som Harvard, Berkeley, Brown, University of Hong Kong. Det finns även andra samarbetspartners så som Karolinska Universitetet (!) och Microsoft. Det finns mängder av ämnen att välja mellan! Allt från programmering och biologi till historia och filosofi. Alla kurser är gratis men vill man ha ett diplom får man betala en slant.

Jag har tagit ett par kurser där som jag tyckt var väldigt bra! 🙂

Lär dig HTML och programmering

lär dig programmering gratis - codeacademy

Det finns flera webbsidor som erbjuder gratis kurser men Codeacademy är väldigt bra om man vill lära sig HTML och hur man bygger en webbsida. Det finns även mycket pedagogiska kurser i programmering! Jag gillar hur de har designat upplägget. Man får frågor och ska skriva in koden rätt. Du får svar direkt om du har gjort fel eller rätt. Det finns kurser i bland annat , HTML, CSS, Java, JavaScript, Python, Ruby och SQL.

Lär dig ett nytt språk

duolingo - lär dig språk gratis

Det finns ett flertal appar där man kan lära sig ett nytt språk men den bästa är Duolingo tycker jag (och många andra!). Finns till både iOS och Android och är gratis. Mycket pedagogiskt upplagd och det blir lite som ett spel och man kan även tävla mot sina vänner. Man får öva på att prata, läsa, lyssna och skriva. Vill du inte ladda ner appen så finns det även en webbsida med samma funktioner: Duolingo.com. Språk som finns med är Spanska, Franska, Tyska, Italienska, Ryska, Portugisiska, Turkiska, Holländska, Irländska, Danska, Svenska, Ukrainska, Esperanto, Polska, Grekiska, Ungerska, Norska, Hebreiska, Walesiska, Swahili, Rumänska och Engelska.

Har ni några fler tips på bra kurser man kan gå online så skriv i kommentarerna! 😀