Billig mat – vegetariska morotsbiffar!

av Gratisprinsessan
vegetariska morotsbiffar recept

Vegetariska morots- och halloumibiffar

Tänkte tipsa er om mina nya favoritbiffar som faktiskt är vegetariska, nämligen morotsbiffar! För er som inte känner mig kan jag ju berätta att jag har oerhört svårt för att äta grönsaker och frukt. Det är något med konsistensen och smaken som gör att jag mår illa. Men jag försöker! Dock käkar jag morötter, bananer och äpplen som de är. Bär och sådant kan jag äta om de är i smoothieform eller liknande. Det konstiga är att jag åt ju det utan problem när jag var liten men sedan mellanstadiet har det liksom inte gått ner. Aja, det betyder väl bara att jag kommer att trilla av pinnen lite tidigare än er andra haha 😛

Tillbaka till biffarna! Dessa vegetariska morotsbiffar har jag gjort några gånger nu och de är lätta att tillaga och goda att äta. Gillar att det blir lite sting i dem med chilin!  Dessutom innehåller de sådant som man brukar ha hemma. Så passa på att röja ur skafferiet och kylen! Möjligtvis är det halloumin som man får köpa till.

Jag brukar ha någon typ av korv till för jag tycker det passar bra ihop. Ska testa fisk en dag sen!
Men kör man vegetariskt hela vägen får man ju ta och välja något annat så som sallad, bulgur eller hummus.
Recept på vegetariska morotsbiffar

4-8 stycken beroende på hur stora man gör dem.

  • 250 gram morötter
  • 1 halloumiost (200 gram)
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd (eller panko/Crunchy Crumbs – blir mycket godare då!)
  • Salt
  • Chiliflakes
  • Eventuell svartpeppar om man vill ha det.

Skala morötterna och riv dem sedan på den grova sidan på rivjärnet. Riv även halloumin på den grova sidan.
Blanda alla ingredienserna i en skål samt salta och häll i chiliflakes (och ev. svartpeppar) efter smak.
Låt stå i ca 5 minuter.
Forma sedan biffarna och stek i stekpannan med olja eller smör.

 

3 kommentarer

Sarah 2017-10-10 - 08:07

Jag äter mycket vegetariskt ? Perfekt recept för mig, tack ! ?

E R 2017-10-10 - 08:17

Ska testa detta, men hur länge skall de stekas? jag är oxå dålig på att äta grönsaker. så detta blir ju då en utmärkt sak att testa. Tack.

Tina 2017-10-11 - 00:04

Vad kul med recept! 😀 Det låter sååå gott med korv till, måste funka perfekt även med vego-korv!? Måste testa, ser så smarrigt ut. Tack för receptet, fortsätt gärna med såna här inlägg 😀

Kommentarer är avstängda.