5 tips för en billigare jul + gratis julklappsbudget!

av Gratisprinsessan
julklappsbudget - kalkyk
- Inlägget är reklam för nedan nämnda företag och innehåller annonslänkar -

Julen närmar sig!

Vi vet ju alla att pengarna tenderar att rulla iväg fortare inför jul vilket innebär en stor stress för många. Förra året köpte svenskarna julklappar för 3.300 kronor per person i genomsnitt! I barnfamiljer läggs mest pengar på julklappar: 4.100 kronor (källa: DI) i genomsnitt! Dessutom så uppgav en av tio svenskar att de ibland måste låna eller handla på kredit för att köpa julklappar enligt Intrum Justitias undersökning. Sorgligt och skrämmande på samma gång! 🙁

Det är drygt 3 månader kvar så det är hög tid att tänka på hur du ska få en så billig (och stressfri!) jul som möjligt! Och tänk på att det faktiskt inte är värdet på julklappen som är det viktiga utan tanken bakom! ? Kanske lättare sagt än gjort! ?
5 tips för att få en billigare jul

Gå med i undersökningspaneler och svara på undersökningar

Byt in dina poäng mot superpresentkort! Antingen kan du själv handla klappar för dem i affären eller ge bort presentkortet! Det finns många paneler men här kommer några tips:

Handla genom återbäringssidor

Se till att handla på nätet och genom återbäringssidor för att få pengar tillbaka! Jämför vilken cashbacksida som ger dig mest återbäring innan du gör ditt köp.

 • Ebuno
  Man kan begära utbetalning med PayPal eller biobiljetter.
 • M3 Panel
  M3 är den panelen jag gillar mest! Många undersökningar samt att man även får 25 poäng om man inte passar in i målgruppen på en undersökning. Jag brukar lösa in mina poäng mot SuperPresentkort. Med dem kan man sedan välja ut presentkort till vilken butik man vill hos GoGift. Blir du medlem får du 50 välkomstpoäng!
 • YouGov
  Också en panel som erbjuder många undersökningar! Poängen man tjänar kan man byta mot Lyxpresentkort som man kan lösa i valfri butik in hos Huuray. Du får 100 välkomstpoäng när du registrerar dig!
 • Toluna
  Hos Toluna kan du svara på undersökningar och samla poäng som du sedan kan byta in mot gåvor, presentkort eller ta ut som pengar till ditt PayPal-konto.
 • Norstat Panel
  Svara på undersökningar och byt in dina poäng mot bland annat presentkort!
 • Mobrog
  Finns även som app. Du tjänar riktiga pengar (inga poäng) för varje undersökning. Du kan begära utbetalning med PayPal eller Skrill när du kommit upp i minst 50 kr.

Ta del av prenumerationserbjudanden

Ibland finns det riktigt bra prenumerationserbjudanden på tidningar där man får premier på köpet. Du kan se ett urval av tidningsprenumerationer med premier här.
Glöm inte att säga upp prenumerationen i tid, lägg in en påminnelse i mobilen.

Följ gratisbloggarna

Se till att följa gratisbloggarna som håller koll på alla grymma rabatter, erbjudanden och gratistips! 😀 Du kan följa Gratisprinsessan via Feedly, Blogkeen, Bloglovin och Facebook!

Gör en julklappsbudget

Nu kanske du suckar och stönar för att ordet ”budget” dök upp? Men det är inte så krångligt som det låter. Lovar! Det är ett riktigt bra sätt att se vart pengarna tar vägen och hur mycket du sparar! Och för att göra det lite lättare så har jag en liten gåva nedan som får dig att komma igång direkt! 😛

5 tips för en billigare jul

Så gör du en julklappsbudget

Nu tänkte jag dela med mig av min julklappsbudget i form av en kalkyl som jag har gjort. Den är väldigt enkel men man ser också lätt var pengarna tar vägen! 🙂

Börja med att fundera över hur mycket du hade tänkt ge varje person. Leta lite på nätet efter priser och skriv in dem i kalkylen. Och nu börjar det roliga! Det är dags att hålla utkik efter erbjudanden, återbäringar och rabatter. Försök ha lite is i magen och vänta på ett bra erbjudande. Det är även dags att lösa in dina poäng från undersökningspanelerna mot produkter eller presentkort så julklapparna du köper blir billigare eller helt gratis! 🙂

Gratis julklappskalkyl

Julklappskalkylen för Google Drive hittar du här.

Den ligger alltså på Google Drive så för att spara den så att du själv kan göra ändringar i dokumentet så måste du:
Klicka på File (högst upp till vänster), välj sedan Make a copy och sedan OK. Nu ligger den i din egen Drive. Kom ihåg att du måste vara inloggad innan du kan spara den. Sedan är det bara att köra igång! 😀

Eller ladda ner julklappskalkylen i Excel-format här.

Hoppas den kan vara till hjälp för er! 🙂 Klicka gärna på hjärtat under inlägget om ni gillar dessa typer av inlägg 🙂

6 kommentarer

Annette 2017-09-20 - 13:55

Skaffade just Bonusway, men ingen startbonus hos dem vad jag kan se.

Gratisprinsessan 2017-09-20 - 21:17

Hmm konstigt. Det står ”Din vän får 100 kr i välkomstbonus efter sitt första köp.” Maila och fråga vart den tagit vägen. Den ska komma efter ditt första köp.

Sarah 2017-09-20 - 16:09

Ett superbra inlägg! Jag lånade din bild och skrev om dig på min blogg, hoppas det är okej? Står din blogg i rubriken, länk direkt i texten och även bilden leder direkt hit så hoppas det är okej annars får du säga till 🙂

Gratisprinsessan 2017-09-20 - 17:23

Det blir jättebra. Snällt av dig! 🙂

Ru 2017-09-21 - 20:59

Hej! Verkar som att min kommentar inte kom fram :/ Nåväl skriver igen. Vilken undersökningspanel kan man snabbt få poäng för att lösa in presentkort? På Toluna tog det evigheter. Vilken sida (eller vilka sidor) har presentkort tillgängliga hela tiden eller ofta, så att man inte behöver vänta på att de kommer ut och sedan är de slut? Kostar det något? Sedan till återbäringssidor, är du medlem i allihopa? Kostar det något? Finns det någon hake? Tacksam för svar 🙂 Tack för en bra blogg!

Gratisprinsessan 2017-09-21 - 23:28

Hej! M3 Panel går nog snabbast med att få ihop poäng till presentkort 🙂 De har alltid superpresentkort tillgängliga :). Kostar inget!
Jag är medlem i allihop för att kunna jämföra och välja den som har högst återbäring. Kostar inte heller något och det finns ingen hake 🙂

Kommentarer är avstängda.