Från och med idag får du betala för dina påsar!

av Gratisprinsessan

one bag habit

Från och med idag kommer du att få betala för dina påsar hos Lindex, H&M och KappAhl. Syftet är att aktivt minska konsumtionen av påsar och öka medvetenheten om påsars negativa miljöpåverkan. Allt överskott från försäljningen av påsarna kommer gå till ändamål som driver hållbar utveckling, inom miljö eller sociala frågor.

Det är ju ett bra initiativ! Men som den vanemänniska man är så blir det nog svårt att ta med sig en egen kasse ut på klädshoppingen, om man då inte vill köpa en förstås 🙂

6 kommentarer

Mathias 2017-06-01 - 08:35

Mycket bra! Det är bara att lägga en tygpåse i bilen, barnvagnen, en tunnare i väska lr om man har stora jackfickor!

C 2017-06-01 - 12:08

Jag har alltid en tygpåse (har även en superbra gammal en i typ regnavstötande material, från h&m) ihopvikt i väskan. Tar jättelite plats och behövs alltid till något 🙂

Emma 2017-06-01 - 14:20

Även Hemtex började med detta idag märkte jag 🙂 som sagt, bra initiativ men nog glömde jag att ta med en påse till stan idag när jag skulle handla.

Gunilla Ohlsson 2017-06-01 - 14:42

Det är helt ok att ta betalt för påsarna, om det är neutrala påsar vill säga. Jag vill då inte betala för att springa omkring som en reklampelare. Reklampåsar ska vara gratis. Inte dyrare för affärerna att köpa in neutrala påsar

Joan 2017-06-01 - 14:55

Instämmer fullständigt.

Men påsarna har ju aldrig varit gratis. De har bara varit inräknade i priset på varorna så kommer de butiker som numera tar betalt för påsar sänkar priset på varorna med lika mycket? För mig känns det annars mest som ett skenheligt pr-trick. Butikerna kommer ju knappast att förlora pengar bara för att vi kunder tar med oss egna påsar.

Kristina 2017-06-01 - 18:40

Nu är ju syftet med åtgärden inte att höja affärernas vinst, utan att i enlighet med de EU-direktiv som finns verka för att få ner användningen av plast i unionen. Om det är reklam ni är oroade över undrar jag om ni ställer er samma fråga i mataffären och på systembolaget där vi redan får betala för plastpåsar? Där har vi inte sett några prissänkningar på varor till följd av kostnad för påsar. Däremot en stor minskning av plastavfall iom att människor började ta med sig sina egna påsar till t.ex. mataffären när det skulle handlas…

Kommentarer är avstängda.