Smarriga jordnötskakor med gratis ingredienser!

av Gratisprinsessan
recept jordnötskakor med choklad

Ja ok, ett par ingredienser var helt gratis i alla fall. Resten brukar man ha hemma för det mesta ändå. Jag pratar om jordnötskakor! Riktigt mumsiga och superlätta att göra! 😀
Vi använde Green Choice Peanut Butter Crunchy som tidigare delats ut gratis samt chokladkakor från Marabou som man fick från Coops grillogram i somras. Man kan ju givetvis också använda vanlig bakchoklad.

Receptet vi använder kommer från Matklubben. Det enda som vi inte tagit med är smöret som man kan blanda i chokladen för att få den tunnare. Brukar inte ha det i vanlig bakchoklad heller. Just chokladen från Marabou är ju ganska tjock så vi penslade på den i stället för att doppa kakorna. *är ingen matkreatör så det blir inga snygga kakbilder! 😛 *

Jordnötskakorna går jättebra att frysa! 🙂

Recept på jordnötskakor

1 burk jordnötssmör, ca 300-350 g
2 ½ dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
225 g choklad
(2 msk smör)

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman jordnötssmör, socker, ägg, vaniljsocker och bakpulver till en slät smet. Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten teskedsvis. De flyter ut mycket i ugnen så gör dem inte för stora!

Grädda kakorna i 10 minuter. Låt dem svalna på plåten. Smält choklad (och smör). Doppa kakorna till hälften i chokladen, alternativt pensla på den. Låt dem stelna. Vi brukar ha dem i kylen en stund innan provsmakningen. Därefter åker de in i frysen.
jordnötskakor recept

3 kommentarer

Annette L 2016-10-12 - 08:47

Vad gott, tack för tipset!

BG 2016-10-12 - 09:25

Ser verkligen supergoda ut!

Barbamammagratis 2016-10-12 - 15:45

Mums

Kommentarer är avstängda.