Jakten på gratis flygresor – del 2

av Gratisprinsessan
gratis flygresor

Ni som har hängt med kommer säkert ihåg att jag berättade att jag skaffat ett Norwegian kreditkort och med hjälp av det ska skaffa gratis flygresor!

Än så länge så tycker jag det har gått bra faktiskt! Vi betalar både våra små och stora inköp på det. Vi har alltid handlat separat när vi är på t.ex. Maxi och det fortsätter vi med men med skillnaden att vi betalar med samma kort. Detta för att kunna samla ihop så mycket poäng som möjligt. Så det är en liten omställning.

Då vi inte har så mycket utgifter så kändes det inte lönt att skaffa ännu ett kort till min sambo. Är man en familj med barn så är det lönsammare om båda föräldrarna har vars ett kort.

Det viktiga är att man kommer ihåg att planera sina inköp och inte spendera pengar man inte har! Betala skulden på kortet innan du får en räkning så du alltid har pengar när du behöver dem. Detta beror givetvis på vilken kreditgräns du har.

Man får 1% av summan på de köp man gör och det är i norska kronor. Trots det så tycker jag det går fort att få ihop poäng om man samlar alla inköp på kortet!

Kortet har flera fördelar som gjorde att jag valde att beställa det:

  • Ingen årsavgift (viktigt!).
  • Ingen avgift på varuköp eller vid kontantuttag utomlands.
  • Upp till 45 dagars räntefri kredit.
  • Gratis reseförsäkring och avbeställningsskydd.
  • Man kan även föra över pengar till kortet när man vill, vilket var viktigt för mig.
  • Man får också bonus med upp till 20% CashPoints när man flyger med Norwegian och bonus med 1% CashPoints på alla varuköp.

Beställer man nu så får man 200 CashPoints i bonus på det första köpet (oavsett summa!). Vilket kan räcka till en billig flygresa!

5 kommentarer

Rebecka w 2016-01-25 - 09:36

Sätter man in pengar på kortet innan man handlar, eller blir allt på kredit och man sedan betalar en faktura från dem?

Gratisprinsessan 2016-01-25 - 09:39

Jag brukar sätta in pengar innan. Men om man inte gör det så får man en faktura, dock är det ju räntefritt i 45 dagar och faktura på epost eller i internetbanken är gratis. Så det beror ju på hur man vill göra och vilket som känns bäst.

Inta 2016-01-25 - 16:26

Jag hade liknande kort på okq8 men nu har dem dragit ner 1% till 0,03% så det blir att byta till bättre återbäring.

Olle 2016-01-27 - 07:10

Jag kanske missförstod dig men jag och min fru var i Barcelona i november och det gick alldeles utmärkt att betala både min och min frus resa med reward poängen

Gratisprinsessan 2016-01-27 - 09:26

Jaså? Det låter ju bra! Det kan ju vara jag som missförstått också. Jag tog detta som att det inte gick att köpa för en annan person, men det kanske bara gäller intjäningen av poäng?
”Får jag CashPoints vid köp av resor för flera personer?
Nej, intjäningen av CashPoints är personlig och gäller bara på din egen resa. Om du bokar för flera resenärer i samma profil kan du lägga in de andra resenärernas Reward-nummer manuellt om du har tillgång till dem.”

Kommentarer är avstängda.