Fynda smart på Black Friday & Cyber Monday

av Gratisprinsessan
black friday & cyber monday

På fredag den 27:e september är det Black Friday, en av årets största shoppingdagar, vilket knappast kan ha undgått någon! Black Friday är den dag som infaller efter amerikanernas Thanksgiving och är starten på årets julhandel. Här i Sverige har vi bara haft Black Friday sedan 2013 och har sedan dess vuxit sig stort. Så vänta er extra mycket trängsel i butikerna!

Cyber Monday infaller måndagen efter Thanksgiving och är nätbutikernas stora shoppingdag, det är dock inte lika stort som Black Friday. Detta året ser det ut att bli en Black Weekend med olika erbjudanden hela helgen.

Om ni är som jag och inte tycker om trängsel så går det ju bra att stanna hemma och nätshoppa och då är det läge att fynda extra smart!

Handla genom återbäringssidor

Här är den stora guldgruvan som vuxit sig stor de senaste två åren! Genom att handla genom återbäringssidor får man en viss procent av köpesumman tillbaka. Det kan skilja sig en del mellan återbäringssidorna på man får man får tillbaka, det bästa är att kolla innan köpet vilken som ger den bästa dealen. Därför är det bra att vara medlem på flera olika. Här är mina favoriter som jag använder:

  • Refunder
    Utbetalning vid 100kr. Som ny medlem får du 50kr i startbonus och dubbel återbäring i 48 timmar.
  • Cashbacker
    Utbetalning vid 100kr. Som ny medlem får du 50kr i startbonus.
  • Cashbackshopping
    Utbetalning vid 100kr. Som ny medlem får du 25kr i bonus.
  • Bonusway
    Utbetalning vid 150kr. Som ny medlem får du 50 kr i bonus.

För att undvika störningar i spårningen när du använder återbäringssidor så pausa AdBlocker om du har det. Rensa även cache och cookies i webbläsaren om du skiftar återbäringssida. Se upp för att använda rabattkoder samtidigt, det händer att återbäringen inte blir godkänd då.

Jämför priser

Det lönar sig att jämföra priserna i olika butiker. Kolla även om det är gratis frakt eller ej. Oavsett om hittar något i en fysisk butik (gäller mest elektriska produkter) eller på nätet så brukar jag alltid jämföra priserna på Pricerunner eller Prisjakt. Ligger de fysiska butikerna långt ifrån varandra så är det ingen idé att köra dit om det inte är en jättestor skillnad. Bensin kostar också! Och om vi ska vara ärliga – även tålamod! 😉

Handla säkert

Se upp för skumma butiker på nätet som lockar med superlåga priser. Är det för bra för att vara sant så är det också det. Shoppa hos välkända butiker eller leta efter omdömen först.
För extra säkerhet använd ett särskilt kontokort som du bara använder till nätshopping. Eller som jag brukar göra ibland; anslut ditt till bankkort till ett e-kort. Vet inte om detta finns hos alla banker men Swedbank erbjuder denna tjänst. Man skapar ett unikt e-kortsnummer varje gång man ska betala. Varje gång anger man ett specifikt belopp och hur länge e-kortet ska vara giltigt. Perfekt då företaget inte kan dra mer än den summan man skrivit in.

2 kommentarer

Mikaela 2015-11-25 - 18:00

Tack för inlägget, var ju många tips som man kommer tjäna en hel del på! 🙂 jag lär nog oså handla via nätet o säkert använda mig av refunder elr bonusbay 🙂

Gratisprinsessan 2015-11-26 - 16:56

Varsågod, hoppas du tjänar en del! 😀

Kommentarer är avstängda.