Jag har ju som sagt semester men vädret är ju ganska trist så det blir inte att man gör något utomhus direkt. Men jag passade på att baka Noblessekakor igår, första gången får tilläggas!
Fick receptet av en kollega som bjöd på sådana på jobbet och de var ju bara så himla goda!
Satsen blev större än jag trodde så det blev lite mycket smet i formarna. Nästa gång ska jag lägga i lite mindre för de kan lätt bli lite mastiga. Men supergoda blev de i alla fall! Helt klart bäst dagen efter när de har stått i kylskåpet tycker jag. En superenkel kaka man kan röra ihop med överblivna ingredienser i skafferiet!
Det finns flera recept på nätet på Noblessekakor, ska även finnas utan ägg, men här kommer receptet jag utgick ifrån:
Noblessekakor
Ingredienser
- 300 g smält smör
- 5 dl havregryn
- 4 dl kokos
- 4 dl socker
- 2 ägg
Smält margarinet och blanda sedan ner övriga ingredienser i en bunke. Låt svälla i 5-15 minuter.
Klicka ut smeten i formarna (jag använde 20 formar) och sätt in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
Lägg sedan snabbt på Noblesse-chokladen och låt de svalna lite innan de ska in i kylskåpet för att dra en stund.
Har ju en hel del gratis Marabou chokladkakor sedan Coops gratisutdelning. Man kanske kan lägga ett par rutor sådana ovanpå också?
Om ni har bra tips på vad man kan baka med chokladen så får ni gärna tipsa i kommentarerna! 🙂
5 kommentarer
Gjorde blåbärstryffel. Smälte en 100 grams marabou chokladkaka och satte till en lagom klick hemmagjord ganska fast blåbärssylt och rörde om. Klickade ut på bakplåtspapper. Dom såg inte så fina ut, men var himmelskt goda 🙂
Ser supergoda ut, imorron blir det baka av med döttrarna..tack för recept ☺
Varsågod, hoppas ni gillar dem 🙂
Dom blev supergoda..?
de måste vara goda, mums!
Kommentarer är avstängda.