Sanningen om Extreme Couponing

av Gratisprinsessan

Jag antar att ni inte har missat tv-programmet från USA som heter Extreme Couponing – även känd som Rabatt till varje pris, där deltagarna har samlat på sig extrema mängder kuponger och som sedan beger sig sedan till affären för att hämta ut varor för tusentals kronor näst intill gratis.

Det är ju känt att USA:s kupongsystem inte är lika restriktivt som Sveriges (t.ex. kan man avända kuponger på rea-varor, vilket vanligt vis inte går här) och att det därför går att få mycket mer gratis där borta. Jag tycker det hela är ett intressant fenomen! Vad man ofta inte ser i programmet är att dessa personer lägger ner ett heltidsjobb på det hela. Men ibland känns det lite för bra för att vara sant. Och så är det kanske också för det har förekommit förfalskade kuponger i programmet:

I videon nedan förklarar en extrem kupongsamlare varför hon har slutat med det. Läs även hennes blogginlägg om det hela.

En annan bra artikel: Extreme Couponing – What They Don’t Show or Tell You!

Jag kan tycka att många i programmet har OCD och bör söka hjälp medans andra tänker till lite och gör det av en anledning istället för att bara samla på sig en massa varor som de förmodligen inte hinner använda innan det blir gammalt. Och har man inte en katt ska man ju inte gå och hämta ut gratis kattmat bara för att det är gratis!

Har ni sett programmet? Vad tycker ni?

3 kommentarer

Mikael 2015-01-12 - 00:23

Tycker det programmet är fejk och att lägga så mycket tid för att spara en slant på matkostnaderna är extremt oproduktivt. De borde istället lägga den tiden på att lära sig laga riktig och hälsosam mat, läsa privatekonomiska böcker som ”your money or your life”, ”The Complete Tightwad Gazette”, ”rich dad poor dad”, ”the millionaire mind”…

Sen behöver man inte lägga massa tid och ha kuponger för att drastiskt minska sina matkostnader. Det första man kan göra är att minska sitt egna matsvinn, köpa en stor frysbox, köpa mat med kortdatum (det är bara att lägga i frysen), laga all sin egna mat från grunden, göra storkok o frysa in, bara köpa riktig mat inte skräp, föra prisdagbok, göra bulk-köp när varan är som billigast, dricka främst kranvatten, betrakta kött som en krydda, äta en hel del gröt (vilket var tidigare generationers huvudföda)…

kitty 2015-01-12 - 10:20

håller med, varför ta en massa gratis saker man inte ens anvä
nder. tar bara sånt jag kommer använda.

Ma 2015-01-12 - 17:01

Köpa kattmat när man inte har katt är ju bara dumt tycker jag. Köper aldrig något som jag inte tror att jaginte kommer att få användning av. Har däremot bra koll och vill slippa betala för mycket för något. Kan jag få samma sak gratis är det ju utmärkt. Men köpa en sak bara för att den är gratis. Nej, sådant gör jag bara inte…

Kommentarer är avstängda.