Att handla med SEQR

av Gratisprinsessan
Jag har fått en hel del frågor angående hur man handlar med SEQR, speciellt med deras erbjudanden.
Tänkte att jag svarar på alla frågor i ett inlägg. För mer information och hjälp så hänvisar jag till SEQRs hemsida: https://www.seqr.com/se/kundservice/ eller deras Facebooksida.

  • Hur funkar det när man endast köper en vara som är gratis? Redovisas köpet på fakturan och sedan dras rabatten så att man man går plus/minus-noll? Eller betalar man kontant (”Butiken får full betalning på köpet” står det i app:en) i affären och erhåller sedan 20 kronor rabatt på andra varor som man handlat den månaden? /Martin

    Svar: När du ”köper” en vara som är gratis så kommer det att dras från ditt kreditkonto vid betalning. Efter en stund (kan dröja upp till ett par timmar) så får man sms på de grejer man handlat som är gratis. Då dras dessa summor bort från kreditkontot igen så det blir 0kr.

  • Men jag undrar hur det fungerar mer exakt med SEQR? Jag vet att det går på kredit(eller inte, med gratissakerna) men hur fungerar det när man står i kassan och ska betala m.m.? /Malin

    Svar: Du måste ansöka om ett kreditkonto/fakturakonto/betalkonto, antingen hos Collector (jag har mitt där) eller PayByBill. Krediten blir 5000kr.

    När du kommer till kassan så säger du att du vill betala med mobilen. Vid kortterminalen finns det en QR-kod som du fotograferar med appen. Appen kontaktar kassaterminalen och som svar så får du godkänna beloppet i appen.

    Använder du krediten så kommer du att få en samlingsfaktura från Collector/PayByBill som kommer månaden efter ditt köp.

  • Har du fått hem någon faktura från SEQR någon gång? Jag tänker så man kan vara säker på att det dras av även för andra produkter om erbjudandet täcker en större summa än prislappen säger? /AnnaLena

    Svar: Ja jag har fått flera fakturor från Collector. När du har fått smsen efter att du gjort ditt köp så kommer alla erbjudandesummorna att läggas till på ditt kreditkonto igen. Du kan se om allt fungerat som det ska genom att kolla på kreditsumman i appen. Där står det hur mycket du använt. Står det 5000kr så kommer du inte att få någon faktura.

  • Kostar det något att få en faktura hem?

    Svar: Nej det gör det inte. Betalar du hela summan på fakturan kostar det inget extra. Väljer du däremot att delbetala fakturan tillkommer en aviavgift på 29kr.

  • Hur kan man få extra saker gratis?

    Svar: Man ser på deras erbjudanden vad de är värda. T.ex: köp en burk sill och få 20kr tillbaka. Kostar sillen 15kr i affären kan man handla annat för 5kr. Om du väljer att inte köpa något mer så kommer du inte att få 5kr tillbaka!

    Nedan kan ni se ett av mina kvitton. Jag använde även tre stycken smskuponger samtidigt.
    Den totala summan på pengarna jag fick tillbaka på erbjudandena blev 185kr. Butikens summa för varorna blev 152,60kr. Dvs 32kr hade jag att handla extra för.

seqr kvitto