- Innehåller annonslänkar för nedan nämnda varumärken -

Frågor och svar – del 2

av Gratisprinsessan
frågor och svar

Här kommer del 2 med frågor från frågestunden. Missade du första inlägget så kan du läsa Frågor och svar – del 1 här. 🙂

Rabatter/gratis/tips

  • Vilka saker skulle du aldrig rekommendera även om de var gratis? Har du låtit bli att tipsa om något någon gång, och isåfall varför?
    Skulle aldrig rekommendera produkter/tjänster som i smyg sätter in en i en prenumeration. Tobak, sprit, konstiga kosttillskott och liknande tipsar jag heller aldrig om. Ibland får jag tips om gratisgrejer där informationen är bristfällig eller om det ringer en varningsklocka, då delar jag inte med mig av det.
  • Finns det något som du anser är baksidan av ditt gratisintresse och i så fall vad?
    Hmm, nej jag tror inte det finns en baksida för min del. Familjen kanske tycker jag är jobbig i affärer när jag ska hålla på med kuponger. 😉
  • Då du sparar pengar på många inköp, finns det något du lägger lite extra pengar på också?
    Jag lägger alltid lite extra pengar på service och bekvämlighet. Har det med åldern att göra tro? Haha. Som på resor så lägger jag gärna extra pengar på allt som gör själva resandet bekvämare. Lägger också pengar på hudvård och en massa böcker men även där försöker jag spara pengar med rabatter.
  • Vilka är din bästa spartips? Hur kombinerar du att spara och göra fynd med att kunna köpa smink av bra märken och kläder på fina erbjudande? Är det några särskilda mail listor eller så man bör bevaka?
    Mina bästa spartips är att hålla koll på vad man har hemma, planera, och hålla utkik efter rabatter. När det gäller att fynda smink/kläder så är jag medlem i de flesta kundklubbar (då får man även mail) och så väntar jag helt enkelt att köpa tills det är en bra rabatt. Jag är en sån som kan vänta på en bra deal.
  • Hur mycket lägger du/ditt hushåll på mat varje månad och hur mycket tror du att du sparar genom att använda rabatter och kuponger varje månad?
    Det har jag inte koll på. Stoppar helst huvudet i sanden gällande matkostnader just nu. Men vi försöker spara pengar genom att rensa kyl och frys emellanåt så att inget slängs. Sedan håller jag koll på rabatter/kuponger varje vecka. Men hur mycket det blir har jag inte koll på.
  • Hur hittar man alla gratis -sidor, -rabatter, -kuponger?
    Det gäller att hålla koll på företag och profiler på sociala medier, registrera sig för nyhetsbrev och kika lite extra på reklamen som dyker upp på nätet.
  • Ungefär hur ofta händer det att du inte hinner få tag i gratisgrejer för att de tar slut innan du själv hinner ta del av erbjudandet?
    Det händer oftare än du tror. Jag har inte ork/tid att sitta och uppdatera dygnet runt bara för att få en gratisgrej. 😉
  • Kan du inte göra en ”top 3 på årets gratis grej/fynd” du gjort under året, dina personliga favoriter under det gångna året, framåt nyår?
    Absolut! Ska försöka komma ihåg det i slutet på året. 🙂
  • Vilken är den absolut bästa gratisprodukten/rabattkoden du någonsin fått tag på?
    Oj vilken svår fråga, mitt minne är kort. Har fått så mycket bra grejer genom åren. Ni som har hängt med länge kanske minns Coop Smaktestarna under 2014 där man fick välja en gratisprodukt varje månad? Det gillade jag! Och så en gratis Le Creuset gryta genom en undersökningspanel 2016 som vi fortfarande använder. En gratis mobil (värd ca 1200 kr), gratis tvättmedel. Minns mitt bästa fynd 2018 – 3 st Swedish Grace Snö startset i 8 delar/set. Priset skulle ha landat på 2 241 kr men jag betalade bara 42,80 kr. Nästan gratis! 😛
  • Vilket har varit ditt bästa gratistips genom åren? Är det något sånt där kap som du kan fantisera tillbaka till och hoppas att liknande kampanj kommer tillbaka igen?
    Några av de populäraste har varit Grandiosa pizzor, Dafgårds lyxlasagne, Almondy kladdkaka, Häagen Dazs glass, och samlarkampanjen med Somersby där man fick 200 kr i Cervera-presentkort.
    Jag fantiserar nog inte om någon specifik kampanj tror jag.
  • Vad är det roligaste du har vunnit?
    En Webergrill i en Coop-butik och en Fatboy sittsäck i en Ica Maxi. 😉
  • Vad skulle ditt dröm-erbjudande vara, om du fick välja?
    Just nu? 50% rabatt på mat i ett helt år haha! 😛 (Bäst att inte gapa efter för mycket! 😛 )
  • Kan du känna att det tar emot när du måste betala fullt pris för en vara? Med tanke på hur många reor och rabatter som finns.
    Absolut, det händer. Men oftast så väntar jag tills det blir en bra deal. Men har jag inte möjligheten så grämer jag mig inte för det även om det tar emot när jag ser prisskylten. 😛
  • Har du några idéer eller spartips om hur man sätter guldkant på julfirandet?
    Börja köpa julklappar i tid, alltså flera månader innan (pricka in kampanjer), så blir det inte en ekonomisk chock i december. Samma med mat, börja ett par månader innan att köpa sådant som håller. Och för en fridfull jul – släppa på alla måsten och sluta stressa.
  • Tror du att det bli mer gratis grejer och kuponger från stora livsmedelsföretagen inför jul?
    Nej jag tror inte det, det är hårda tider för alla just nu.
  • Jag har aldrig ägt ett kreditkort men tänker att det är dags nu, vilket tycker du är det bästa att börja med?
    Det du ska tänka på är vad du helst vill ha ut av ett kreditkort. Utgå även från dina köpvanor. Vill du spara till en resa eller vill du ha cashback (pengar tillbaka)? Vill du resa och ha ett gratis kreditkort så kan jag rekommendera Norwegian. Vill du istället ha pengar tillbaka så finns Refunder Pay (gratis första året, därefter 395 kr/år) med 1% cashback på alla köp. Men som sagt, det beror helt och hållet på ditt mål. Finns många bra jämförelsesajter att kika på.
  • Hej jag är 72 år och följer dig varje dag, har utnyttjat många erbjudanden och längtar efter nya, jag undrar om erbjudanden är säkra kollar du upp så det inte kommer in oseriösa, är ständigt rädd för kapning och virus.
    Jag brukar alltid se om erbjudanden om säkra. Ofta brukar jag även lusläsa villkor innan jag tipsar. Så här på bloggen har det inte blivit något lurt. Dock bör du alltid ha ett kritiskt öga gällande ALLT på nätet. (Även jag kan göra misstag.) Ser du en annons som verkar vara bra för att vara sann så är det oftast det också. Lämna inte ut känsliga uppgifter.
  • Har du märkt av den inkommande lågkonjunktur en när det gäller rabatter och gratisgrejer?
    Ja definitivt, rabatterna har blivit färre och så även gratisgrejerna.
  • Vad är dina bästa tips för att leva mer ekonomiskt i det dagliga livet förutom dina rabatter och gratis produkter?
    Mat och uppvärmning är stora kostnader just nu. Mest ekonomiskt är att planera sina inköp i förväg. Göra matlådor, läsa reklamblad, duscha kortare tid, minska graderna på värmen. Hänga tvätt i stället för att torktumla. Många sådana saker gör skillnad.
  • Vad är dina bästa tips/gratissaker när man flyttar?
    Kolla på Facebook Marketplace eller Blocket efter flyttlådor! Det är en utgift man gärna vill slippa.
  • Vilket varumärke/företag tycker du är allra mest generösa och bäst på att erbjuda bra deals?
    Svår fråga! Det varierar så himla mycket. Men jag gillar när Yves Rocher har sitt erbjudande ”valfri produkt på köpet”.
  • Hur mycket tid i veckan lägger du ner för att kolla priser inför handling?
    Jag sitter varje söndag och kikar i reklambladen och det tar kanske 15-20 minuter.
  • Har ni ”gratistips”-bloggare något gemensamt forum där ni tipsar varandra?
    Nej, inte vad jag vet.
  • Hur håller du koll kuponger och rabattkoder för att hinna utnyttja dem innan de går ut i datum?
    I mobilen sorterar jag skärmdumpar på mobilkuponger (som fortfarande är sparade som sms) i album efter utgångsdatum. När det gäller papperskuponger så har jag en liten kupongsamlare (finns t.ex. på Amazon) där jag sorterar efter kategori, dock inte lika lätt med datum där. Den ekar lite tom just nu bara.
  • Det finns ju enorma mängder av rabatter, erbjudanden och gratisgrejer på nätet, i butiker och i reklamblad. När du hittar en rabatt/erbjudande/gratisgrej, hur går du tillväga för att bestämma om du ska tipsa om det i dina kanaler (bloggen, instagram)? Har du till exempel en lista med kriterier som du bockar av?
    Jag utgår ifrån 1. om jag själv är intresserad av det, 2. om jag tror att ni som följer mig hade varit intresserade av det.
  • Vad tänker du kring det konsumtionssamhälle vi lever i idag?
    Vi konsumerar för mycket idag helt klart. Jag ser mycket att många inte har någon impulskontroll så att det blir en massa onödiga impulsköp.
  • Vilka är dina bästa tips för att inte shoppa loss så fort det är rea/bra erbjudande?
    Tänk efter, öva på impulskontroll. Planera (tänk säsonger), fråga dig själv “behöver jag verkligen det här/hur många gånger kommer jag använda det?”. Och var kritisk, är det verkligen billigt? Gör prisjämförelser.
linje

Allmänt

  • Vad är den roligaste presenten att få och att ge bort enligt dig?
    En upplevelse!
  • Alla dessa kalendrar som kommer till advent. Kan man lita på dem? Det vill säga, är de så bra erbjudande som de utger sig för att vara?
    Kalendrar är en riktigt bra deal, men bara om du använder det mesta i den. Därför viktigt att fundera noga över vad de innehåller och om det är produkter som passar dig. Kika på videor av Margareta Grääs på Youtube, hon öppnar de flesta så då kan man se innehållet innan man köper.
skincity adventskalender 2022
  • Tänker du köpa någon adventskalender i år? Och tänker du använda någon rabatt till den? Vilken skönhetskalender skulle du rekommendera i år?
    Jag har köpt Skincitys adventskalender till mig själv. Dessvärre utan rabatt. 😉
    Om jag skulle rekommendera en kalender (som inte är slutsåld) som inte är från ett specifikt skönhetsmärke så skulle jag säga MEDS adventskalender. Bra blandning med produkter! 🙂 Och ska jag tipsa om en billigare så tror jag Apoliva adventskalender är en höjdare. 🙂
  • Snart dags för black friday/week. Kommer du hålla extra koll på priser och tipsa dina följare här?
    Japp! The same procedure as every year! 🙂
  • Har du något mål med de pengar du sparar in på ditt ekonomiska tänk?
    Jag nådde ett av mina stora mål för 3 år sedan, att köpa ett hus. Det var stort! Nu sparar jag pengar till både renovering och boende utomlands eller en långresa. Tycker det är bra att ha både stora och små mål med sparandet.
  • Jag är också nyfiken, eftersom jag har uppfattat det som att du har ett beauty-intresse, ifall du har varit på något Daisy Beauty expo eller liknande?
    Nej, dessvärre har jag aldrig varit på Daisy Beauty Expo eller någon renodlad skönhetsmässa/event. Men det hade ju varit hur kul som helst! 🙂
  • Vad klarar du inte dagen utan (smink/skönhet)?
    Återfuktande kräm. Ska jag iväg vill jag gärna ha brynpenna, mascara och puderfoundation också. 
  • Om du bara hade fått välja en enda skönhetsprodukt, vilken hade du valt?
    The holy grail – Paulas Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid!
  • Vad är din favorit och/eller signaturdoft?
    Jag använder fortfarande min favorit från Yves Rocher Vanille Noir EdP som inte säljs längre. Vet inte vad jag ska ta mig till när den är slut! Använder även Ariana Grande Sweet Like Candy.
  • Vilken är din favoritmatbutik?
    Vår närmsta ICA Maxi.
  • Har du lärt känna någon via bloggen som du nu är vän med utanför nätet?
    Jag har träffat min bloggkollega Petra flera gånger, men det var några år sedan nu. Sedan har jag ju lite kontakt med några av er online som läser bloggen, men inte utanför nätet.
  • Har du några roliga Halloween-idéer?
    Pyssla! Kolla Halloween-pyssel på typ Instagram. Kul för hela familjen! Duka upp ett läskigt matbord med en massa roliga tillbehör.
  • Vad är ditt upplägg för en perfekt dag?
    Numera är jag glad om jag kommer ur sängen om morgnarna haha! Men en mysig hemma-hotellfrukost men tända ljus sätter en fin start på dagen. Mys med vovven, träna, tupplur och en fin middag kanske. I den ordningen. 😉
  • Vilken skönhetsprodukt lägger du i din krislåda?
    Det måste ju vara en snäll och återfuktande kräm. Kanske La Roche-Posay Cicaplast Balm B5+ som passar till allt möjligt.
  • Använder du alla gratisprover eller blir det mycket liggandes?
    Jag använder en hel del, men en del ger jag bort om jag inte använt inom en viss tid.
  • Vem tippar du blir årets julvärd på SVT? Vem har varit din favorit hittills?
    Jag är en sån person som inte kollar på årets julvärd och har nästan noll koll på vilka som har varit det. 😉
  • Håller du även på med aktier? Och i så fall vilken är din strategi?
    Ja det gör jag. Jag försöker investera (brett) när börsen går ner lite och investerar regelbundet varje månad. Inget mer avancerat än så.
  • Vad skulle du vilja vara expert inom?
    Programmering tror jag, eller medicin!
  • Vilket är ditt favorit skönhetsmärke?
    Just nu är det Paulas Choice.
  • Vad är ditt favoritsnacks?
    Kina puffar/snacks. 🙂
  • Vad tycker du gör livet meningsfullt? Och vad gör du helst under vinterhalvåret?
    Resa och uppleva nya saker. Under vinterhalvåret så är jag mest deprimerad och längtar till solen. Så försöker hålla mig sysselsatt med böcker, tända ljus och tv-serier.
  • Vad är ditt drömresemål?
    Japan!
  • Vart brukar ni köpa mest inredning och möbler till ert hem?
    Vi har nog köpt mest från IKEA, Rusta och loppisar.
linje

Det var allt för den här gången. Kul med så mycket frågor. Hoppas ni har tyckt det var kul att läsa mina svar. 🙂

9 kommentarer

Cecilia 2022-10-24 - 20:03

Jättekul att läsa alla frågor och svar!

Lottan 2022-10-24 - 23:39

Tror du måste kolla länken ovan till ansiktscremen du tipsar om, något blivit lite galet där…

Gratisprinsessan 2022-10-25 - 06:40

Tack för att du såg det. Den hade hoppat dit från min kalendersida. Fixat! 🙂👍

Hanna 2022-10-24 - 20:45

Jättekul att läsa alla dina svar! Tack för en jättebra blogg!
Mitt bästa tips från dig är när man fick 2 vita swedish grace assietter, när man köpte produkter från Skånemejerier, för många år sedan. Jag fick ihop 8 assietter (!) TACK!

Lottan 2022-10-24 - 23:37

Superintressant att läsa alla fina svar. Du gör ett fantastiskt jobb!!!

Linda S 2022-10-25 - 10:39

Hej. Så roligt att läsa alla dina svar. 👍☺️☺️. Jag skrev en fråga till dig men hittar ej ditt svar på den… Du kanske glömde svara på den… Frågade vad tror du att du gör om 10 år?
Kram Linda S. ☺️

Gratisprinsessan 2022-10-25 - 10:47

Hej Linda! Då har jag nog missat den. 🙂 Om 10 år hoppas jag att jag bor utomlands. Kanske södra Europa. Jag hoppas att jag fortfarande har eget företag då. 🙂

Linda S 2022-10-25 - 23:22

Åh , va underbart det låter, hoppas att du bor utomlands om 10 år. Och har eget företag. ☺️Tack att du svarade. ☺️☺️☺️

Petra 2022-10-25 - 21:55

Va kul att läsa!!!

Kommentarer är avstängda.