- Innehåller annonslänkar för nedan nämnda företag. -

Black Friday – så förbereder du dig!

av Gratisprinsessan
black friday 2018 .- så förbereder du dig

Black Friday – bara några dagar kvar!

Black Friday som är årets största shoppingdag infaller den 23 november! Numera börjar butikerna släppa sina erbjudanden redan på måndagen innan och det kallas därför för Black Week. Men de bästa erbjudandena släpps Black Friday och Cyber Monday (som inträffar måndagen efter).

Därför är det hög tid att börja förbereda dig för att kunna göra billiga och smarta köp! Här kommer några tips från mig!

black friday & cyber monday

Tips inför Black Friday 2018

1. Planera dina inköp och håll koll på ordinarie pris

Se till att planera dina inköp i förväg. Gör en t.ex. en lista på julklappar och annat du tänkt köpa och i vilka butiker. Därmed slipper du onödiga utgifter och impulsshopping. Se till att redan nu skriva ner vad varorna kostar till ordinarie pris.

2. Ha en budget

Även om du inte riktigt vet vad du vill handla så kan det vara bra att lägga undan en summa som du tillåter dig att handla för. Så pengarna inte bara springer iväg! Du kan även spana in mitt inlägg om Julklappsbudget i fall du behöver hjälp med planeringen. 😊

3. Bli medlem i kundklubbar

Se till att bli medlem i dina favoritbutikers kundklubbar redan innan så att du även kan samla bonus och ta del av exklusiva rabatter som bara medlemmar får tillgång till! Som medlem får du även information om nya erbjudanden innan alla andra.

4. Använd prisjämförelsesajter

Under Black Week så är det en bra idé att hålla koll på det du tänkt köpa på jämförelsesajter så du är säker på att du alltid får bästa pris!

5. Bli medlem i återbäringssidor

Här är den stora guldgruvan! Genom att handla genom återbäringssidor/cashbacksidor får du en viss procent av köpesumman tillbaka. Det kan skilja sig en del mellan återbäringssidorna, det bästa är att kolla innan köpet vilken som ger den bästa dealen. Därför är det bra att vara medlem på flera olika – det är gratis!

  • Refunder – du får 50 kr i startbonus om du handlar för över 100 kr. När du har över 100 kr kan du få dem utbetalda till ditt PayPal-konto eller bankkonto.
  • Cashbackshopping – när du registrerar dig får du 25 kr i startbonus. När du kommit upp i 100 kr i återbäring kan du begära utbetalning.
  • MyBonus – 50 kr i välkomstbonus. Du kan begära utbetalning när du uppnått 100 kr.
  • Bonusway – 100 kr i startbonus. Här måste man få ihop minst 150 kr i återbäring innan man kan få en utbetalning.
  • Cashback Ninja – 50 kr i välkomstbonus. Utbetalning vid 100 kr.
  • Cashbacker – Ingen välkomstbonus dessvärre. Du kan begära utbetalning till ditt bankkonto när du kommit upp i 100 kr.

Handlar du utomlands? Det finns cashbacksidor även där!

  • Quidco – en brittisk återbäringssida. Bli medlem och få £5 i startbonus. Du kan begära utbetalning till ditt PayPal-konto.
  • Mr. Rebates – en cashbacksida i USA. Bli medlem och få $5 i startbonus.

Observera: Om du handlar från Sverige, se till att din webbläsare inte är inställd för att automatiskt konvertera webbadressen till den aktuella platsen (t.ex. ebay.fr eller ebay.de). Se till att du använder .co.uk versionen på återförsäljarens hemsida.


Hoppas du har nytta av mina tips! Om du har några frågor så är det bara att skriva en kommentar eller skicka ett mail. ❤️