Vår resa till Prag!

av Gratisprinsessan
– Inlägget innehåller annonslänkar för Hotels och värvningslänkar –

Här kommer lite bilder och tips på vad vi gjorde på vår lilla weekend Prag! På grund av värmen så gick vi inte in i alla sevärdheterna (t.ex. olika delar i Pragborgen) men jag var nöjd under omständigheterna! Dit vi inte hade så nära till så tog vi en Uber som var riktigt smidigt och billigt!

Flyget

Vi flög gratis med Norwegian då vi samlat poäng genom att handla med Norwegians kreditkort. Det gick smidigt att flyga och det var bara att checka in via appen innan man kom till flygplatsen.
Priset blev 2 840 kr tur/retur för 2 personer med platsreservation (tar man inte det sparar man 400 kr). Vi betalade med poängen så det blev gratis!

(Beställer du Norwegians kreditkort genom min länk så får du 200 CashPoints i bonus på det första köpet, värde ca 200 norska kr. Vilket kan räcka till en billig flygresa!)

Hotellet

andante hotel prag

Vi bodde på Andante Hotel som låg nära allt i princip! Det låg nära Václavplatsen. Helt ok litet hotell, det är 3-stjärnigt och man får därefter. Men rent och helt i alla fall! Sängarna var inte mycket att hurra för dock haha.

Frukosten var ok (väldigt litet frukostrum!), det fanns frallor, juice, äggröra och bacon. Standard liksom. Plus i kanten för att det fanns ett kylskåp!

Vi var ju lite sent ute med att boka hotell så de flesta var fullbokade eller kostade skjortan. Men efter rabatter och återbäring betalade vi 2 572 kr för 3 nätter.

Gamla stadens torg och astronomiska uret

gamla stadens torg - prag

Det var sjuuuukt mycket folk överallt som synes på bilden. Gamla torget var väldigt fint, dessvärre var det astronomiska uret under reparation så det kunde vi inte se.

Karlsbron

karlsbron prag

Ett måste när man är i Prag haha. Jag uppskattade promenaden över i mörkret mer faktiskt. Väldigt mysigt! Mycket folk dock!
På vägen till Karlsbron en kväll så upptäckte vi att Clement katedralen var öppen för turister så det var bara att traska in. Jättefint och spännande att gå och kolla på allt fint! 🙂

John Lennon Wall

john lennon wall prag

john lennon wall prag

John Lennon Wall är en helt vanlig vägg med en massa graffiti på. Är man sugen på en cool bakgrund till sin selfie så är det hit man ska gå. Annars inte 😉
Lyckades få en bild på när en tjej målade lite på väggen 🙂

Pragborgen

pragborgen

Pragborgen är ju ett måste när man är i Prag! Hela området är väldigt stort! Man får först köa till en säkerhetskontroll innan man får gå in. Var beredd på mycket folk! Det är gratis att gå in på området men om man vill besöka St. Vitus-katedralen eller Gyllene gatan så måste man betala inträde. Pga. värmen struntade vi i det och bara gick runt lite. Vi köpte varsin dyr Coca Cola att svalka oss med uppe i kafeterian i Lobkowicz Palatset. Magnifik utsikt!

Sightseeing med gammal bil

historisk bil prag

Sådana här fina bilar kan man åka runt i tillsammans med en guide. Vi tog en timme som kostade ca 880 kr och blev runtkörda i hela staden. Kan rekommenderas! Väldigt kul!

Judiska kvarteren

synagoga prag

Vi gick runt lite i judiska kvarteren också. Ville man titta i den nygamla synagogan och den judiska kyrkogården (ej den på bilden) fick man betala inträde vilket vi tyckte var lite för dyrt.
Så vi kollade utanför på ett par synagogor och blev nöjda med det.

Shopping

prag shopping

Förutom alla turistbutiker (som var dyra) så var vi i den stora gallerian Palladium en sväng och vi tog även en Uber ut till den Gula Marknaden som i princip bara var påstridiga asiater som sålde kopior. Vi stannade inte så länge där kan jag säga 😉

karlsbron

Mat & dryck

drinkar

Vi är ganska tråkiga när det gäller mat! Vi käkade och drack drinkar på Hard Rock Café (som hade väldigt god mat!), vi var även på Fridays. I judiska kvarteren käkade vi på Restaurang Kolonial som jag INTE kan rekommendera (trots att de fått bra betyg), det tog superlång tid för maten att komma och den var inte särskilt vällagad.

Kan rekommendera lemonaderna på Venue i gamla stan. Skönt att sitta ner och svalka sig och samtidigt ladda telefonerna 😉
Hemingway Bar som ligger nära Karlsbron rekommenderas också! Supertrevlig och kunnig personal och goda drinkar. David tog en rom-provning med 6 olika sorter, väldigt billigt jämfört med här i Sverige!

Åka dit igen?

Jag kommer definitivt att besöka staden igen! Det finns så mycket att titta på! Älskar byggnaderna och atmosfären! 🙂 Nästa gång kommer jag att ta mig längre ut från turiststråken och prova på lite annan mat. Dessutom så kikade vi inte på Lilla Eiffeltornet heller, så det får man ju också göra så man har prickat av alla turistgrejer! 😉

 

5 kommentarer

C 2018-05-28 - 12:38

Älskar Prag! Fantastisk stad :). Om man inte har något emot att åka lite utanför citykärnan så skulle jag tipsa om att besöka Kutna Hora. Jättefin gammal arkitektur (är med på unescos världsarvslista!), många gamla vackra kyrkor, fantastiska utsikter osv. Där måste man även besöka benhuset/skelettkyrkan i Sedlec, oerhört häftgt ;).

En dryg timme utanför Prag i Terezin ligger även koncentrationslägret Theresienstadt som är öppet för besökare. Tungt, men så lärorikt och kändes ”viktigt” att se det på riktigt.

Ann-Kristin 2018-05-28 - 13:13

Till er som har husbil kan jag rekommendera Dana Camping i Troja. Välordnat och bra service. I receptionen kan man köpa biljetter till spårvagnen vilken tar 14 minuter till gamla stan i Prag. Spårvagnen går var 10:e minut dagtid och efter kl. 00 en gång i halvtimmen.

Sarah 2018-05-28 - 18:37

Wow vad härligt ni ser ut att ha haft det!

My 2018-05-28 - 20:11

Skulle rekommendera att äta på de mindre gatorna utanför turiststråket för att få ner priset. Hostels.com bokade jag boende på istället för dyr hotell. Vandrarhem sover man ju. Standardfrukost är rätt så ok, man kan alltid ta något litet och satsa på godare frukost någonstans. Köp vattenflaska i matbutik är att rekommendera. Tror nog det finns gratis turistguide man kan få tillgång till. Vi åt supergod gulasch.

Linda 2018-05-29 - 10:43

Prag är helt fantastiskt! Kan också tipsa om att bo utanför Prag i någon liten by eller samhälle, det är så mycket mysigare och mer genuint och så har man nära in till Prag när man vill ha lite storstadspuls. 🙂
Vilka fina bilder ni tog och visst är Prag borgen något alldeles speciellt. 🙂

Kommentarer är avstängda.