Gissa vad vi gör idag!

av Gratisprinsessan


Ja, när ni ser bilden kan ni väl gissa vad vi gör? 😛 Det här lär ju INTE bli billigt direkt haha. Vi åker runt till olika bilfirmor för att testa olika modeller och se om vi hittar någon som passar oss.

Är det någon av er som leasear en bil? Tycker ni det fungerar bra? Vi funderar på det nämligen.

13 kommentarer

apotekarn 2018-04-21 - 14:01

Kan du slänga upp kontant så är det bättre. Alternativt hitta ett billigt billån. Med ett välsmort munläder så kan man få ner nypriset på bilen med 20 %. Tänk också vilka som har dyrast reservdelar att lämna in en audi kan göra stora hål i plånkan. Hur kör du? Mest landsväg eller i centrum?

Gratisprinsessan 2018-04-25 - 21:02

Ja, helt klart är det ju bäst att köpa kontant. Men sedan är det ju både för och nackdelar med billån och leasing. Leasar man så slipper man ju det mesta, men det kostar ju mer i månaden. Vi kör mest stadskörning och max 1000 mil per år. Dock har vi räknat på 1500 mil vid leasing för att ha till godo.

Therese 2018-04-21 - 19:08

En av mina närmaste vänner privatleasade. Men när körsträckan man får började närma sig slutet, så blev det vi vännet som fick köra jämt speciellt om det var långa sträckor. För hon kunde ju inte slösa körsträckor, för det blir väldigt dyrt att gå över avtalets km. Så vi rekommenderar dey inte. Ni har hon köpt bil. Inga mer leasingavtal.

Gratisprinsessan 2018-04-25 - 21:03

Oj då, då körde hon väldigt mycket mer än vad hon uppskattade från början, då kan det gå illa ja. Vi har räknat på 1500 mil trots att vi inte kör mer än max 1000 mil om året. Men men, vi har inte bestämt oss för något ännu.

johan 2018-04-21 - 23:48

Generalagenten har allt om ofta kampanjrabatter, typ gratis tilläggspaket, fria vinterhjul etc. Därutöver går det alltid förhandla ner listpriset med säljare. Vissa säljare har redan uppfyllt sin kvot, prata med nästa då. Ifall det blir helt ny bil har du fördelen att spela ut säljarna med varandra. En gång lyckades jag få 25% rabatt på ny bil från listpriset, men då bjöd också generalagenten på gratis tilläggspaket som jag ända behövde och skulle välja till i vanliga fall. Så det går få/göra mycket vid nybilsköp

Gratisprinsessan 2018-04-25 - 21:05

Ja det gäller att vara smart! 🙂 Vi har jämfört kampanjrabatter och paket så bestämmer vi oss för det så kan vi nog förhandla 🙂
25% är ju inte illa! Härligt 😀

Igina 2018-04-22 - 15:49

Jag vet inte, vi ville äga en bil. Vi betalade inte mycket för en begagnad Volvo och vi är jätte nöjda. Det är jag vet att det är inte värd att köpa en ny bil. Man förlorar massa pengar.

Gratisprinsessan 2018-04-25 - 21:06

Ja så fort den nya bilen rullar ut från bilhandlaren så har den tappat mycket i värde 🙁 Men nu har vi haft min gamla Volvo jättelänge och den börjar snart kosta mer än en ny bil haha.

Carina 2018-04-23 - 08:37

Vi privatleasar en golf kombi och är supernöjda! Precis som någon skriver så kan det bli dyrt om man kör mycket och långt och därmed passerar milgränsen man valt men för oss som bor i en storstad och inte kör så mycket passar det perfekt! Även på leasingbilar kan man förhandla sig till en massa specialpaket, vinterdäck på köpet osv, osv. Dessutom finns det ofta kampanjer då priserna är lägre och mer saker ingår. Det gäller att jämföra, kolla runt vad som faktiskt ingår och förhandla. Jag tror aldrig vi kommer äga en bil igen!

Gratisprinsessan 2018-04-25 - 21:09

Superbra att ni är nöjda! 😀 Det lutar åt leasing för oss även om vi inte bestämt oss för något riktigt ännu. Vi kör ju också bara stadskörning så det blir inte så många mil direkt.
Vi håller på att jämföra för fullt just nu, vi får ta och bestämma oss för en bil vi skulle vilja ha också haha.

Igina 2018-04-23 - 10:26

Tack för tips❤ Vi ska titta nästa gång vi ska byta bilen.
Ha en skön dag.

Mårten Lundström 2018-04-23 - 18:47

Rekommenderar verkligen att du tar och tittar på lite elbilar också. Inte bara blir kostnadskalkylen väldigt förmånlig (speciellt nu när bonusen höjs till 60kkr), de är också väldigt tysta, bekväma, roliga att köra och inte minst miljövänliga! Ta och provkör Nissan Leaf och Hyundai Ioniq, de är praktiska, riktigt prisvärda och har ganska lång räckvidd faktiskt. De är i samma storleks- och prisklass som bilarna du hade med i inlägget, och visserligen vet jag inget om era körvanor, men tack vare snabbladdningsnätverken i Sverige går det bra att åka långt också. Har du frågor (gissar det) svarar jag gärna 🙂

Gratisprinsessan 2018-04-25 - 21:12

Ärligt talat har vi inte funderat på en elbil faktiskt. Det borde vi kanske göra! Vi kör ju mest stadskörning.
Ska ta och höra med sambon vad han tycker. Vi har åkt taxi i en Tesla och jag blev så förvånad över hur tyst och bekväm den var! 🙂

Kommentarer är avstängda.