Gratis

Låna sport- och fritidsutrustning gratis hos Fritidsbanken

fritidsbanken

Ett tips jag såg på Instagram för någon dag sedan! Hos Fritidsbanken kan man låna sport- och fritidsutrustning helt gratis i 14 dagar!
Ett superbra initiativ tycker jag! Kanske har du velat testa längdskidor men inte kunnat på grund av att det är för dyrt? Då är det perfekt att kunna låna och testa för att se om det är något man fastnar för 🙂

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar.

På Fritidsbanken kan man låna allt från en komplett slalomutrustning till innebandyklubbor och tremanstält. Vad som finns i sortimentet skiljer sig från från ort till ort och beror på vad vi har fått in. Alla får låna och allt är gratis – det ruckar vi aldrig på. Utrustningen är begagnad, men oftast i väldigt fint skick.

Man kan även hjälpa till att stötta Fritidsbanken genom att skänka utrustning till dem. På så sätt får fler människor chansen att få låna utrustning gratis samtidigt som det bidrar till ett ökat spontanidrottande och ett hållbart samhälle.
Läs mer och hitta din närmsta Fritidsbanken här.

  • Lisa
    2018-02-09 at 10:10

    Bra idé men för längdskidor krävs det lite mer snö än vad vi har i Malmö just nu. Får bli OS på tv istället! Dock kan man ta en titt till sommaren och låna tält och liggunderlag och lite annat. Sovsäckar köper vi nog egna.