Är det pinsamt med gratisgrejer?

av Gratisprinsessan

Igår hämtade jag ut en laddning Coca Cola Zero Sugar igen hos Coop. Det är alltid jag som hämtar ut familjens gratisgrejer eftersom de inte vill göra det själv – men de vill gärna ha produkten ändå haha! 😛

ludde med coca cola zero sugarNotera mina stora rosa krukor som fått flytta in från balkongen pga kylan! Och så lite nytvätt i bakgrunden haha 😛

Pinsamt med gratisgrejer?

Många IRL undrar hur jag kan få så mycket gratis. Jag brukar ge lite tips och råd över hur de också kan få gratis produkter. När jag efter ett tag frågar hur det går så får jag till svar att de tycker det är lite pinsamt att hämta ut grejerna! ?

Att det är jobbigt att bemöta den som står i kassan kan jag förstå, det finns en del kassapersonal som inte direkt är serviceminded. De verkar tro att det är deras egna pengar/produkter som ”försvinner”. Men butiken man hämtar ut i ska bara vara glada att man använder kupongerna i just deras butik eftersom det är dem som får ersättningen från t.ex. ClearOn/Kuponginlösen!

För egen del tyckte jag det var rätt pinsamt i början, smskuponger var inte lika vanligt då (så många år det har gått!). Nu får tiden så kan jag nog känna att det är pinsamt de gånger det strular till sig och kön blir lång bakom. Men det är inte ofta det händer.

Hur känner ni? Tycker ni det är pinsamt med gratisgrejer? Tycker människor i er närhet att ni är pinsamma i affären?

 

25 kommentarer

Angelika 2017-05-12 - 09:21

Precis som du sa 😉 pinsamt att hämta ut men sen äter/dricker alla upp produkterna glatt 😀
Alltid jag som får hämta, men som sagt det är lite vanligare nu. Tidigare fick jag ofta instruera personalen i kassa hur man skulle gör…

Rebecka 2017-05-12 - 09:43

De i min familj tycker det och skulle aldrig hämta ut en produkt med kod, men jag laddar upp med alla koder på ett papper och ibland kan det vara 15 koder som ska hämtas ut samtidigt men jag skäms inte, jag lämnar fram lappen och säger att alla är mobilkuponger så får kassörskan skriva in alla medan jag plockar ned mina saker i kassar :D:D Om de hade suckat så är jag inte varit rädd att kommentera deras suck. Igen skam i kroppen har jag när de kommer till kuponger 😉 Ha en härlig helg

Anna-Karin Nilsson 2017-05-12 - 09:45

Inte ett dugg pinsamt enligt mig, och de som inte törs själva tar gärna emot om jag hämtar åt dem. Det har jag slutat att göra, det regnar inte gratis på mig om jag sitter och väntar på att någon ska fixa allt åt mig, orkar inte tipsa folk irl längre, för de använder sig ändå inte av tipsen utan vill bli serverade istället.

J 2017-05-12 - 09:46

Det mest pinsamma som hänt mig var nog när jag hade fått en kupong hemskickad från ett företag som skulle lösas in i kassan. Det ville inte gå in i kassan konstigt nog och det hela slutade med att butikschefen fick ringa till företaget som visade sig ha skrivit in fel år på giltighetstiden kupongen ? Vilken uppståndelse för en liten kupong! Som tur var så var personalen snälla och hjälpsamma den gången.

Sarah 2017-05-12 - 09:46

Tycker absolut inte att det är pinsamt!

Bodil Nilsson 2017-05-12 - 10:00

Jag har aldrig tyckt att det var pinsamt men i början lite pirrigt. Tänk om det inte fungerar, men det gör det nästan alltidoch sällan att någon kassapersonal är otrevlig utan tvärtom lite imponerande. Nu för tiden hämta mannen också självmant och barnbarnen har ju inga skrupler så de hämta gladeligen. Men andra som jag haft ”kurs” för och också vill ha gratis verkar inte få till det men det får ju vara upp till dem.

Tina nilsson 2017-05-12 - 10:02

Vi har det likadant här. Familjen glad o lycklig för allt gratis men ställer sig i en annan kassa medans jag hämtar ut med kuponger/sms. Vänner är nyfikna och imponerade men säger att de aldrig skulle hämta gratisgrejer. Jag skäms inte ett dugg, brukar T om skoja med sur personal ??? .

Maria 2017-05-12 - 10:14

Om jag handlar flera saker samtidigt är det inga problem. Men tycker det är lite pinsamt när man bara hämtar ut gratis varan. :/
Brukar skicka extra till sonen på 10år när det går. Han älskar att hämta ut gratis i kassan och han får alltid glada miner och nyfikna frågor om vart kassörskorna kan hitta liknande kuponger :p

Lena 2017-05-12 - 11:07

Absolut inte pinsamt. Jag är för gammal för att bry mig om vad andra tycker och tänker… 🙂

Carola L 2017-05-12 - 11:07

Enklare nu tycker jag när de flesta vet hur de ska göra med dem. Speciellt sms-kupongerna så inte var så vanligt förr.
Tycker det är synd att det inte går att köra de flesta kuponger i självscanningen dock.
Aldrig pinsamt 🙂

Jenny 2017-05-12 - 11:39

Jag brukar välja kassör med omsorg när jag hämtar ut gratis. Har märkt att det oftast är de lite äldre som kan bli irriterade så väljer oftast kassörer i 20-30 års åldern, de brukar inte bry sig. Sen har jag som regel att aldrig hämta ut mer än 3 gratiskuponger åt gången, utav respekt till andra i kön. Det tar ändå lite extra tid när gratiskuponger ska knappas in.

Lovisa 2017-05-12 - 12:31

På Willys 700m ifrån mitt hus har alla kuponger och koder fungerat i självskanningen hittills! Någon gång fick jag be om lite hjälp med det brukar alltid gå bra! Rekommenderar alltså att kolla i era butiker vad det finns för möjligheter i självskanningen!

ANGELIKA 2017-05-12 - 13:02

Har följt din sida nu över ett år,märkt att det otroligt svårt att få någon av produkterna som du skriver om,har jagat som en tok allting som du skriver om. Känns mer som om det är du som tjänar pengar på sponsorer.
Mycket märkligt att du kan få så mycket gratis saker när en annan som lägger ner lika mycket arbete får ingenting.

Sarah 2017-05-12 - 14:48

Angelika – Jag började för bara någon månad sen och har fått massor gratis! Tycker inte det är riktigt rätt att skälla på en bloggare som hjälper oss andra att fynda och få chans att testa nya saker 🙂
Den här veckan har jag till exempel fått gratis Coca-Cola och 9 kg hundfoder – ja helt gratis.

Sara 2017-05-12 - 16:59

Det var lite osnällt sagt. Märkligt nog att du inte hittar!!! Har själv fått en massa gratis saker o rabattkoder och jag har följt bloggen sedan några år tillbaka 🙂
Sist var det Coca Cola. Handlar mest i Coop och Willys vad det gäller vardagliga ting.

Tack snälla Malin för dina fina tips 🙂

Ulrika 2017-05-12 - 13:59

Till Angelika Coca Cola måste du väl ha fått åtminstone det har ju varit flera olika utdelningar både med telefonnummer och med Facebook. Jag tycker jag har fått mycket gratissaker genom att läsa bloggen, tack för alla tips!

sj 2017-05-12 - 14:15

hej.
hur gör ni för att få flera koder till de olika smakproverna, tex. cola bero. jag får bara ut en kod…..

Birgitta 2017-05-12 - 17:42

Man får använda konto för flera i familjen/vänkretsen och sedan får de skicka mail/sms till en. Vet en som använder sina far- och morföräldrar – går sedan på besök och hämtar upp koderna. De får besök och hon koderan – win win skulle man kunna säga

Birgitta 2017-05-12 - 17:39

Pinsamt tycker jag inte det är men inte heller helt bekvämt att hämta ut mycket gratisvaror i ett köp. Jag kör med att skriva upp koderna och lämna över papper men samtidigt ha 1-3 mobiler i handen och säga att jag kan ta upp dem på telefonerna om de vill – ingen vill det. Sedan har jag använt samma metod som vi gör i skolan – när de lämnar tillbaka pappret tittar jag på personen, söker ögonkontakt och ler samtidigt som jag tackar för hjälpen. I början blev de i kassan lite förrvirrade och visste väl inte vad de skull säga men log lite och sa tack. Nu ler de glatt och säger tack själv eller tack för att du handlar här. Nej, jag tror inte att man kan ovända alla i kassor men min erfarenhet från skolvärlden är att det är fler än man tror

Barbamammagratis 2017-05-12 - 19:19

Angelika hur har du gått till väga när du försökt få tag i gratis saker? Du kanske behöver lite gratistips, fråga på i så fall.
Jag gör följande för att hitta det mesta som finns eller kan bli gratis. På Fb gillar jag diverse olika sidor. Allt från Findus, Felix, Respons, Marabou, Garant, Wella till Willys, Smartson, Coop, Mjau, Best Friend osv osv.
Då ser jag när de har gratisutdelningar när jag kollar vid datorn eller mobilen, då gäller det att vara snabb eller ha tur.
En annan sak som är bra är att läsa många gratisbloggar, för många tipsar varann där.

Jag tycker det är skoj med gratis, för pengarna räcker till så mycket annat, tom mina barn tipsar mig om saker.

Marie-Louise 2017-05-13 - 08:09

Nej, jag skäms absolut inte. För 3-4 år sedan sa kassörskan oftare ”vad är det här för någonting?” och så fick jag alltid förklara, men nu verkar det ha blivit vardagsmat och jag får nästan alltid bara glada kommentarer i kassan. Det lustiga är att det oftast är min mamma som är med i utdelningarna och får koder och jag som hämtar ut. Bara den här veckan har jag hämtat 4 stycken Beer Banger (korv), lika många cola, en Gogreen rätt och två stycken gröt (inte bara till mig själv förstås) så Angelica, det går visst att få, det är inte alltid man har tid att vakta utdelningarna så klart, men det funkar.

Susanna 2017-05-13 - 11:02

Klart det inte är pinsamt med gratisgrejer! Gratis är gott som man säger 😉

Maria 2017-05-13 - 21:43

Jag älskar gratis men tycker dock de e svårt att få en massa gratis. Jag vill lära mig mera och lyckas få mängder med gratis som jag kan hämta.

Men något jag inte vågar är att skriva upp alla koder på ett papper för tänk om de frågar efter vart de kommer så blir de ju pinsamt. Jag hatar hämta ut gratis för jag tycker de e pinsamt..

Felicia 2017-05-13 - 22:16

Jag tycker inte det är pinsamt, men brukar kombinera med mina vardagliga inköp. Dock har snabbkassorna i min stad börjat med att man själv kan skriva in koden(t.ex mobilkuponger med siffror) vilket jag tycker är smidigast. Då behöver man inte alls få varken en blick eller suck från kassapersonal 😉

Shirrin Rustam Elnagar 2017-05-14 - 20:18

Nej ja tycker inte det är pinsamt alls, och dessutom bryr jag mig aldrig om. Vad andra tycker… Jag är stolt och delar med mig 🙂 livet är för kort för att fega ur hihi

Kommentarer är avstängda.