Recensioner

STARK – Hur du lyckas genom att satsa på dina talanger

Jag fick hem boken STARK – Hur du lyckas genom att satsa på dina talanger av Patrick Stahl för ett tag sedan. Patrick är ledarskapskonsult som har hjälpt tusentals chefer att både sätta och nå sina mål. Boken STARK är en bok som guidar dig till att bli effektiv, lyckad och lycklig genom att bara identifiera och utveckla dina styrkor.

Boken är inte bara för chefer och ledare utan passar vem som helst. Jag är av åsikten att du är chef över ditt eget liv! I boken skriver Patrick personligt och intressant, utan krusiduller, hur man kan utveckla sig själv och sina styrkor för att känna sig lycklig och mer effektiv. Vi ser det hela tiden, från skolan och upp i arbetslivet, hur kvartsamtal (som det hette när jag gick i lågstadiet) och utvecklingssamtal handlar om att man får reda på sina svaga sidor och hur man ska förbättra dem.

Jag håller helt och hållet med författaren att man istället ska uppmuntra, ta till vara och utveckla det man redan är bra på! Man mår bättre och blir gladare om man får utveckla något som man tycker är roligt! Tänk om man hade kunnat satsat mer på talanger hos barn och ungdomar i skolan!

Boken har fått mig att tänka till och övningarna har fått mig att komma in i andra tankebanor med idéer för hur jag själv ska förändra mitt beteende för att må bättre. Att bara gå och tänka på saker som man kanske inte är så bra på och borde förbättra är inte ett dugg givande. Man blir snarare bara mer och mer deprimerad!

Så vare sig du är chef, entreprenör, mamma eller bloggare så är den här boken ett bra verktyg om du känner för att utveckla dig själv! Rekommenderas! 🙂

Var med och tävla om tre exemplar av boken här!

STARK - Hur du lyckas genom att satsa på dina talanger - patrick stahl

 

  • Malin
    2016-05-05 at 20:59

    Håller med Malin! Man borde satsa mer på uppmuntran än tillrättavisande!kram