Mina 5 bästa budgettips

av Gratisprinsessan
mina 5 bästa budgettips

– Inlägget är ett samarbete med Consida –

Det finns många olika sätt att spara pengar på. Om du inte vet vart du ska börja så ger jag dig mina 5 bästa budgettips här nedan. Det är bara att sätta igång! 😀

  1. Gör en budget!
    Nu kanske ni suckar och stönar lite där hemma men faktum är att det behöver inte vara så svårt att göra en budget! Och det är det absolut bästa sättet att börja spara pengar! Sätt dig ner i lugn och ro och gå igenom dina utgifter och skriv ner, antingen i ett dokument eller på papper. Tänk på att ta med kostnader som kommer varje kvartal, halvår och helår! Dela upp dem på 12 månader så ser du vad du måste sätta undan varje månad för att betala dem. Då blir det inte en så stor utgift där de väl ska betalas.
  2. Jämför dina lån!
    Ett annat bra tips är att jämföra dina lån! Har du flera olika lån kan Consida hjälpa dig att se över dem och eventuellt slå ihop dem. Detta är något du kan tjäna på i längden. Så oavsett om du har redan har lån eller vill låna så kan Consida hjälpa dig till ett bättre utgångsläge.
  3. Se över dina fasta kostnader!
    Se över alla dina fasta kostnader så som mobil, tv, internet/bredband, el och försäkringar. Jämför till exempel priser på olika mobilabonnemang och se över dina försäkringar. Du kan spara mycket pengar! Elen kan ju vara både fast och rörlig beroende på vad du har för avtal. Men jämför elbolagen, det finns pengar att spara där också!
  4. Handla smartare!
    När man handlar mat, kläder och hygienprodukter kan pengarna lätt springa iväg snabbt. Då är det bra att planera dina köp i förväg. Gå igenom reklambladen innan du ska iväg och handla, gör en inköpslista. Börja med att handla med rabattkuponger – många bäckar små! När du ska handla kläder så är det en fördel att göra det på nätet för då kan du nyttja rabattkoder men även handla genom en återbäringssida för att få pengar tillbaka.
  5. Följ Gratisprinsessan!
    Gör du inte det redan så är det dags nu! 😀 Följ bloggen via Facebook, RSS eller Bloglovin för att hålla koll på grymma erbjudanden, tips på att tjäna extra pengar och gratistips! Ibland dyker det upp gratisutdelningar och då gäller det att vara snabb!